Кутия за мечти и пожелания ще се появи в Пловдив

  • Кутия за мечти и пожелания ще се появи в Пловдив
    Кутия за мечти и пожелания ще се появи в Пловдив

Имате ли си една мечта? Или две? Или три?

Ако да, в Пловдив в началото на септември ще се появи кутия, която ще събира мечтите и пожеланията на жителите и гостите на града. А ако се съберат достатъчно много мечти, енергията им ще е толкова силна, че нищо чудно да се сбъднат.

Кутията за мечти & Пожелания“ е уличен пърформанс и арт инсталация едновременно, която се надява да разкрие надеждите, мечтите и желанията на пловдивчани. Ние вярваме, че нашите лични мечти и надежди притежават енергия, но 1500 мечти събрани заедно имат огромна мощ.

Инсталацията цели да засили идеята за заедност, като в същото време ще създаде интригуващо и интерактивно преживяване за всички участници.

В продължение на четири дни ще се събират мечти в красивите кутии, с които след това ще се създаде гигантска скулптура, чийто образ организаторите от Art Machina засега пазят в тайна, за да направят изненада в последния ден на фестивала.

Пърформансът ще се проведе по време на фестивала Theatair (4 - 8 септември), като кутиите ще бъдат разположени в непосредствена близост до Джумая джамия на ул. ”Железарска“, Пловдив