Ледени пързалки 2023 - къде и кога отварят?

  • Ледени пързалки 2023 - къде и кога отварят?
    Ледени пързалки 2023 - къде и кога отварят?

В средата на ноември не можем да не се замислим за това къде и кога отварят коледните базари, какво ще бъде времето по Коледа и къде да се пързаляме с кънки на лед.

Сега е време да отговорим на въпроса къде се крият всички ледени пързалки тази година:

СОФИЯ

  • Ледена пързалка „Славия“

Ледената пързалка "Славия" разполага с капацитет от 2000 седящи места и е част от Спортен комплекс „Славия. Леденото поле е със стандартни размери – 30 на 60 метра, което позволява провеждане на национални и международни състезания по хокей на лед, фигурно пързаляне и шорттрек . В магазина на комплекса можете да намерите специализирана висококачествена хокейна екипировка, кънки за лед, инлайн хокей, кънки и аксесоари за фигурно пързаляне.На територията на стадиона има 12 модерно оборудвани съблекални, които са удобно свързани с леденото поле. За желаещите да практикуват пързалянето с кънки за удоволствие има часове за свободна пързалка. Свободните пързалки са сряда и петък от 19:00 до 20:30 и събота и неделя от 11:30 до 13:00 и от 17:00 до 18:30 часа.Всяка събота на вечерната пързалка се разиграва томбола с много награди.За доброто настроение на посетителите се грижи диджей. Всеки може да си поръча песен директно на фейсбук страницата на ледена пързалка “Славия“ и дисководещият ще му я осигури. Ледените спортове на ледена пързалка “Славия“ са разнообразни и съобразени с времето и възможностите на всички трениращи. В новите зали могат да тренират различни по обем групи в зависимост от вида спорт и броя на желаещите.

  • Ледена пързалка „Ариана“

Ледената пързалка се намира на езерото „Ариана“ в Борисова градина, покрита е с шатра и работи денонощно. Разположена е на от 1400 кв.м. и една от най-големите открити ледени пързалки в Европа. Предлага отлични условия , много забавления и приятни изненади за всички любители на зимните кънки. Работи през студените месеци на годината.ю

РУСЕ

Ледената пързалка в Русе вече е готова, но вероятно няма да отвори врати по график в събота, 11 ноември, както е по график, заради топлото време. Това обясни за в.“Бряг“ Кунчо Кунчев, директор на „Общински пазари“.

Общинското дружество и тази година ще стопанисва атракциона. Ако максималната дневна температура е под 15 градуса, няма опасност ледът да се разтопи, уточни Кунчев. Затова и това е максималната изискуема температура да започне заледяването на терена.

Пързалката ще работи до 15 януари, но ако отвори по-късно от предвиденото, може да продължи и до края на януари догодина.

Що се отнася до цените, то тази година няма да има такса кънки, както бе досега. Цената за един час пързаляне на лед ще е 10 лева и за деца, и за възрастни.

Пингвините ще струват 5 лв., а група от 6 човека ще може да си купи билет за по 7 лева на човек.

Абонаментите пък, които включват 10 часа на леда, ще са 60 лева.

А ако пък фирма или частно събитие иска забавления на леда, може да са общо до 50 човека, сумата е 400 лева за час.

Но приятните изненади не свършват само с ледената пързалка – до терена ще има Леден парк, в който ще има атракциони за деца, ще се предлага вкусна храна, греяно вино, скара, ще има и павилиони за коледна украса и подаръци. Тези забавления са към пързалката, а не са част от традиционния Коледен базар, поясни Кунчев.

Освен това по Коледа ще има Дядо Коледа, както и рамка за снимки, за да може малчуганите да се снимат с белобрадия старец, който на 25 декември ще им раздава подаръци.

Пощенска кутия пък ще приема писмата на русенчетата с техните желания. Безплатни пликове и бланки ще се раздават на гишето за билети за пързалката, разкри още Кунчо Кунчев.

ВАРНА

УНИКАЛЕН КОЛЕДЕН ПАЗАР ОТВАРЯ ВРАТИ ЗА НИКУЛДЕН ДО МОРСКА ГАРА. Той ще примамва с вкуснотии, музика на открита сцена и огромна ледена пързалка.