Малака - една интересна дестинация в Малайзия

  • Малака - една интересна дестинация в Малайзия
    Малака - една интересна дестинация в Малайзия

Съвременният малайзийски град Малака се превръща във все по-популярна туристическа дестинация.

Той привлича със своите архитектура, култура, традиции и вкусна кухня, които могат да омаят всеки пътешественик, търсещ по-малко известните места.

Преди да тръгнете на пешеходна разходка из града, е добра идея да се отбиете до въртящата се кула Менара тейминг сари, от която може да видите всички забележителности в града
. Изживяването трае 7 минути и в него могат да участват до 80 души наведнъж.

Малака - една интересна дестинация в Малайзия

В Малака има редица забележителности, които си заслужават вниманието. Една от най-интересните е А‘Фамоса – останки от
португалска крепост, която е една от най-старите европейски постройки в Азия. А’Фамоса е създадена в началото на 1500 г., за да защити новозавладените земи от връщане към Султанат или нападение от други европейски държави.

В Малака можете да откриете и
най-стария функциониращ храм в Малайзия – Ченг хуун тенг. Той обединява в себе си трите традиционни китайски учения – даоизъм, конфуцианство и будизъм. Съставен е от няколко молитвени зали, като най-важната от тях е посветена на Куан Ин, богинята на милосърдието.

Малака - една интересна дестинация в МалайзияСнимка: flickr/Jakub Michankow

Друго място, което определено ви препоръчваме да посетите, е улица Джонкер
 - в центъра на Китайския квартал в града. Там ще намерите множество имения от 17-ти в., както и голям брой магазини, и заведения. Най-добре идете там в петък, събота и неделя, когато движението е спряно и улицата се превръща в нощен пешеходен пазар.

Не е за изпускане и изкуственият остров Машид селат, създаден
в началото на 20-ти в. Той е проектиран да изглежда така, сякаш плува, когато нивото на водата е високо и е особено красив през нощта, когато е облян в цветни светлини.