Маршалок – малтийското селище с шарените лодки

  • Маршалок – малтийското селище с шарените лодки
    Маршалок – малтийското селище с шарените лодки

Марсашлок е малко рибарско селище на югоизточния бряг на Малта, разположено на брега на второто по големина пристанище в страната.

То е с население от около 4000 души и е заобиколено от зелена растителност. Ако го посетите, със сигурност впечатление ще ви направят типичните за мястото рибарски лодки, изрисувани в червено, зелено, жълто и синьо, които местните наричани лузу. Интересен е и още един детайл – от двете страни на носа на всяка от тях има изписано и традиционното око на Озирис.

В последните години Марсашлок става все по-туристическо място, но все още не е пренаселено. Там можете да намерите много приятни ресторанти и кафенета по крайбрежната алея

Маршалок – малтийското селище с шарените лодки

Нещо, което също не трябва да пропускате, е разходката из неделния пазар, която ще ви докосне до местните бит и култура. Там можете да намерите всичко от прясна храна до предмети и дрехи. 

В наши дни Марсашлок е едно от най-атрактивните места за посещение в Малта. Там можете да се насладите на красотата на старите къщи, изписани като очи, на типичната малтийска църква с големия площад отпред и цялата атмосфера на селото, запазило автентичността си.

Сред историческите забележителности, които не бива да пропускате са Тас-Силг, кулата св. Луциан и Форт Делимара