Моореа малко известният екзотичен остров, който ще поискаш да посетиш

  • Моореа малко известният екзотичен остров, който ще поискаш да посетиш
    Моореа малко известният екзотичен остров, който ще поискаш да посетиш

Mooрea e един красив остров във Френска Полинезия, който обаче не е сред известните туристически дестинации.

Сигурно повечето от вас дори не са чували за неговото съществуване. Всъщност единствената причина, поради която някои хора са го посетили, е било заради близостта му с Таити, тъй като Mooрea се намира на близо 50 минути път с ферибот от там, където е международното летище.

Mooрea е тих, самотен остров с много природни красоти и съкровища, които можете да обиколите за по-малко от 3 часа. Островът е красив дори и в дъждовни дни. Ниските облаци над планините създават усещане като че сте в приказка.

Там преживеете усещането от това да спите в бунгало над водата, тъй като и на Mooрea също има надводни бунгала. Те са на плаж Софител Моореа Иа Ора, който гледа към остров Таити.

Моореа малко известният екзотичен остров, който ще поискаш да посетиш

Шофирането из острова също е много вдъхновяващо. Всеки път, когато пътят се извива, сърцето ви ще тръпне в очакване на това, което е зад ъгъла. Ако ожаднеете по време на пътуването пък просто можете да спрете край пътя и си вземате прясно кокосово питие.

Плажовете на Mooрea са огромни и е лесно да се влюбите в техните снежнобели постели, коралови рифове и полюшващи се палми.

И ако тук най-посещаваните снежнобели плажове изглеждат като самотни, то има и истински самотни плажове. Такъв е Опуноху, който е много по-див и естествен, отколкото можете да си го нарисувате в мечтите. Този плаж е залив и е може би най-живописният от всички плажове на острова. Заобиколен от огромни планини и стотици палми. Водата е топла и спокойна. Единственото, за което трябва да се внимава са огнените корали. До плажа Опунохуима голяма полинезийска статуя, която държи ананас.

Моореа малко известният екзотичен остров, който ще поискаш да посетиш

Ананасовите напитки сигурно са божествени. Този плаж принадлежи на тези, които не искат да виждат нищо друго освен необятния океан. Водата е толкова ясна, че можете съвсем лесно да видите коралите и рибите.

Няма значение къде отивате, независимо дали сте на плажа или в града, цветовете са навсякъде, накъдето се обърнете. Mooрea е тучен и зелен остров, изпълнен с цветя и заобиколен тюркоазено сини води.