Музей на Принс отваря врати в имението му

  • Музей на Принс отваря врати в имението му
    Музей на Принс отваря врати в имението му

Имението на знаменития певец Принс, починал през април 2016 г., отваря врати като музей на изпълнителя от октомври 2016 г.

Имението Пейсли Парк, което се намира в град Шанхасен, предградие на Минеаполис, щата Минесота, САЩ, е построено през 1988 г. Посетителите ще могат да се разходят из звукозаписното студио, концертната и репетиционната зала, където Принс е писал музика. Ще видят и хиляди негови вещи – дрехи, награди, музикални инструменти и любимите му мотоциклети.

Името Пейсли Парк носи и лейбълът на изпълнителя, който е създаден веднага след успеха на филма „Пурпурен дъжд“ (1985). С това име има и песен от албума на Принс „Около света за един ден“ (1985). 

В имението ще се сервира само вегетарианска храна и няма да се предлага алкохол - това е било неписано правило по времето, когато самият Принс е организирал партита в комплекса.

Полезна информация:Първата серия билети вече са в продажа и струват 38,50 долара, като продължителността на обиколката е час и 10 минути. Има и вариант за ВИП тур, който е с половин час по-дълъг и включва повече помещения от имението, както и предмети от архива на изпълнителя. Повече информация тук.