Най-добрите безплатни събития и фестивали до края на юни

  • Най-добрите безплатни събития и фестивали до края на юни
    Най-добрите безплатни събития и фестивали до края на юни

Заедно с повишаването на среднодневните температури през юни се увеличава и концентрацията на приятни фестове, концерти и други събития на открито, при това много от тях са на любимата на всички цена - вход свободен.

Ето някои от най-интересните безплатни събития в България до края на месец юни.


FrancoFolies

17-18 юни, Благоевград

Nouvelle Vague, Zaz и Gypsy Kings са сред изпълнителите, които ще излязат на сцената на фестивала тази година. Повече и програма за събитието.

*

Международен ден на пикника

Където и да си, 18 юни

На Международния ден на пикника се насладете на един от най-добрите начини, по които можете да бъдете близо до природата, дори и в градски условия! Отпразнувайте Международния ден на пикника, като поканите семейството си или приятели на пикник - кафе в термос, бутилка вино, хляб и сирене са достатъчни. А, и одеялото! Повече за събитието. 

*

One Design Week

до 19 юни, Пловдив

Водещи дизайнери оживяват улиците и арт пространствата на Пловдив по време на One Design Week 2016. Подробности и програма на One Design Week 2016. Част от събитието е безплатната библиотека за дизайн на открито.

*

Детски музей на колела

Благоевград - 19 юни, Враца - 25 юни

През 2016 г. събитието ще се проведе в 6 града в България. Основната цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата по българските земи. Всички желаещи деца могат да се включат абсолютно безплатно в инициативите. Вижте програмата на Детски музей на колела. 

*

Fête de la Musique

София, 21 юни

На 21 юни (вторник), София ще отпразнува Деня на Музиката с един от най- популярните международни улични фестивали – Fête de la Musique. Събитието ще се проведе на три места на открито в центъра на града:  Градина „Кристал“, Градината зад Руската църква и пл. “Княз Александър I” – площадката на бившия мавзолей между 17.00 и 22.00 ч. На всяка една от локациите ще звучи различен стил музика, сред които: рок, суинг, поп, джаз, електронна музика и други. Повече за събитието. 

*

Празник на черешата

Кюстендил, 24-26 юни

Станете част от празненствата в чест на черешата в Кюстендил. Очаквайте подробности и програма за празника на черешата.

*

Детски самодеен фестивал Пясъчни творения

Балчик, 25 юни

Децата на Балчик ви канят на първи по рода си детски фестивал "Пясъчни Творения". Заявете участие или наблюдавайте как децата творят сред природата. Повече за фестивала.

*

Библиотека за дизайн на открито

София, 20-25 юни

Нещо свежо и нестандартно се задава в София в края юни. За четене и вдъхновение, при това безплатно и на свеж въздух. Над 100 книги за съвременен дизайн ще се появят в библиотеката на открито Design Bookery. Появила се за първи път в Пловдив по време на One Design Week, Lidl Design Bookery съдържа повече от 100 книги и списания в различни категории дизайн от водещи издателства, като Gestalten, Laurence King, United Editions и Victionary. Изданията са подходящи както за специалисти, така и за любители, които търсят вдъхновение. Сред заглавията има такива в сферата на илюстрацията, графичния, продуктовия, интериорния и уеб дизайна, подбрани от специалисти в съответната област. Повече за библиотеката за дизайн.

*

Водна кула арт фест

до 25 юни, София

За десета поредна година фестивалът, стартирал като артистична инициатива за облагородяване пространството около водната кула в столичния квартал Лозенец и превърнал се с годините в значим международен арт форум, ще търси начините, по които съвременното изкуство може да облагородява пространства, градове, хора, привличайки в тази мисия артисти от цял свят. Следете за новини и акценти от програмата на Водна кула арт фест.

*

Екофест Копринка

30 юни - 3 юли

Еко фестивал Копринка ще се проведе за шести пореден път под ръководството на СНЦ "МЦР-Взаимопомощ" край язовир Копринка. Предвидени са почистване, игри, арт ателиета и забавление. Вземете си палатката, храна и доброто настроение. Подробности за Екофест Копринка.

*

Джулай морнинг в Бургас

29 юни - 1 юли

"Контрол" и "Уикеда" ще разтърсят Централния плаж в Бургас при посрещане на първото юлско утро. Тази година акцент в програмата за Джулай морнинг са българските рок, пънк и ска групи, но такива, които отдавна не са гостували в града. По традиция фестивалът ще започне още предната вечер - на 29 юни, на открита сцена "Охлюва" с прожекция на музикален филм, който да "подгрее" за предстоящото събитие меломаните. Повече за събитието. 

*

Джулай морнинг в Тутракан

30 юни - 1 юли

Символите на ежегодното празнуване на Джулай край Камен бряг тази година ще посрещнат първото юлско утро на дунавския бряг в Тутракан. Джон Лоутън и Б.Т.Р. ще свирят в Тутракан на 30 юни срещу 1 юли. Повече за събитието.

*

Джулай морнинг на Беклемето

30 юни - 1 юли

Посрещнете Джулай Морнинг не на морето, а... на планина! В подножието на паметник “Арка на Свободата”, Беклемето. Ще чуете Фънки и “Черно Фередже”, Звезди и “Аналгин”, Defacement, NOVO5, WETRock и Engineer of death. Повече за събитието.

*

Джулай морнинг на Камен бряг

30 юни - 1 юли

Традицията първото юлско слънце да се посреща с концерт в местността „Огънчето“ край Камен бряг ще бъде спазена и тази година, съобщават от община Каварна. На сцената край брега ще се качат бандите No Planet, Ivo Ruev Band и Pleasure. Хедлайнър ще бъде създадената в Каварна група Jeremy? Повече за събитието.

*

Джулай морнинг край Шабла

30 юни - 1 юли

Каква по-добра гаранция за това от посрещането на Джулай Морнинг с едни от най-обичаните музиканти и непреходните родни рок хитове, станали любими на четири поколения българи. Община Шабла и Легендите / The Legends – Йордан Караджов, Константин Цеков, Митко Кърнев, Любо Киров, Константин Марков и Стенли ни канят да съпреживеем заедно и незабравимо началото на лятото в нощта на 30 юни срещу 1 юли. Повече за събитието. 

Открийте още интересни идеи в нашата секция Събития.