Най-добрите плажове в Естония, които трябва да посетите

  • Най-добрите плажове в Естония, които трябва да посетите
    Най-добрите плажове в Естония, които трябва да посетите

От непокътнатите дюни на Narva-Jõensuu до дълбоките води на Pikakari, Естония предлага набор от зашеметяващи плажове, чакащи да бъдат открити.

Въпреки че Естония може да не изглежда като типичната плажна дестинация, нейното крайбрежие притежава впечатляващ чар. През лятото плажовете на Естония могат да бъдат толкова топли, ако не и по-топли, отколкото други европейски брегове.

Плажовете на Естония са идеални за съчетаване на почивка на морето с посещения на близките борови гори, привлекателни както за любителите на слънцето, така и за ентусиастите на природата. Ето списък на най-добрите плажове, които не бива да пропускате...

пирита

Плаж Пирита (Pirita), Талин

Когато сте в Талин, няколко красиви плажа са само на кратко разстояние с кола, като плажът Пирита е забележителен. Този плаж разполага с множество съоръжения, включително ресторанти, предлагащи както местни, така и международни ястия. Плажът разполага също със съблекални и волейболни игрища. Като цяло е спокойно, с добре оборудвани детски площадки.

На плажа Пирита можете да се насладите на живописни крайбрежни разходки и да направите незабравими снимки. Наблизо можете да посетите Seikluspark за различни приключенски дейности на открито или да разгледате ботаническата градина на Талин, която се простира на 123 хектара и съдържа набор от екзотични растения.

Близо до плажа са руините на манастира Пирита, някога един от най-големите манастири в Северна Европа, сега частично разрушен, но предлагащ поглед към историята на Естония. През лятото тук се провеждат и музикални концерти на живо.

Нарва-Йенсуу

Нарва-Йенсуу (Narva-Jõesuu)

Нарва-Йесуу е най-дългият плаж на Естония, простиращ се на 7,5 км по североизточната граница на Финския залив и е известен със своята красота.

Този плаж разполага с уникален пейзаж, където борови гори срещат девствени дюни. Това е любимо място за фитнес ентусиасти, които могат да използват различни спортни уреди или да тичат по крайбрежието. След като тренирате, посетете местни ресторанти и кафенета или използвайте зоните за барбекю за готвене.

Narva-Jõesuu Koduloomuuseum предлага пък поглед към местната история и архитектура чрез интерактивни експонати.

Пикакари

Плаж Пикакари (Pikakari), Талин

Разположен в квартал Paljassaare близо до Талин, плажът Пикакари е по-малък, но идеален за семейства, които търсят по-спокойно бягство от града. Има безплатен паркинг за посетители, пристигащи с кола.

Плажът Пикакари е известен с по-дълбоките си води близо до брега, което го прави популярно място за плувци. Наблюдателите на птици могат да изследват близките райони като Paljassaare Jarv и Suur Pljassaare, докато децата могат да се забавляват на детската площадка близо до плажа.

Наблизо Rannakaitsepatarei предлага интригуващи реликви от Втората световна война и древни руини, идеални за любителите на фотографията.

След плажен ден в Пикакари се върнете в Талин, за да разгледате стария му град, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Разходете се из запазените му средновековни улици или посетете музеи за съвременно изкуство като Kumu.