Най-доброто време за посещение на Портланд, Орегон

  • Най-доброто време за посещение на Портланд, Орегон
    Най-доброто време за посещение на Портланд, Орегон

Портланд е известен със своето прочуто сиво, мъгливо време. Градът е добре адаптиран към заобикалящата го среда, с множество неща, които трябва да се правят и видят през всички сезони, от фестивали и отдих на открито през слънчевите летни месеци до концерти, литературни четения, ресторанти и музеи.

Ето нашето ръководство, което ще ви помогне да решите кога е идеалното време за посещение на Портланд, Орегон.

Силен сезон: юни до септември

Най-доброто време за разглеждане на открито

Всички са нетърпеливи да поздравят слънцето през летния сезон на Портланд. От юни до септември има изобилие от дестинации за отдих на открито, където можете да се възползвате от топлото, безоблачно време. И когато лятото се приближава, градът празнува поредния силен сезон с поредица от фестивали, които си заслужава да се изживеят.

Туристическите пътеки може да са по-претъпкани, тъй като посетителите и местните жители се разхождат до популярни места в дефилето на река Колумбия и на връх Худ - да не говорим за крайбрежните градове като Астория и Кенън Бийч. Въпреки това има много места, където да откриете уединението си и на открито, от природната зона Tryon Creek State до бреговата ивица на запад от Портланд.

Средно ниво: от март до май, от септември до ноември

Най-доброто време за фотографи, кулинари и диви цветя

Този сезон може да бъде смесен и интересен в Портланд - с шанс за облачно, дъждовно време, балансирано от по-меки температури. През пролетта Портланд е зареден с диви цветя и нежни цветове, които ви привличат навън, докато през есенните фестивали камионите за храна и ресторантите предлагат забавни преходи от живот на открито към закрито.

Леко разсеяната светлина и широката гама от дейности дават на фотографите достатъчно условия за работа. Ще откриете и малко по-евтини хотелски цени и по-малко туристи на популярни места като Multnomah Falls.

Слаб сезон: от ноември до март

Най-доброто време за кафе, култура и концерти

Шегата от популярния телевизионен сериал "Портландия" е, че 90-те години никога не са приключили в Стъмптаун и е лесно да се разбере защо през зимните месеци. Кафенета, концерти и културни събития като уютни литературни четения в книжарницата на Пауъл са идеалният начин да избегнете дъждовното време и да останете свързани с живите и разнообразни сцени на града.

Странни атракции като Музей на прахосмукачките, множество независими киносалони и безброй кръчми, барове, пивоварни и кафенета ви дават място за загряване.

Музикалната сцена на живо в Портланд също остава богата - от класически места като Crystal Ballroom до модерни места като Doug Fir Lounge. Можете да видите всичко - от шоу на Latinx cumbia до хеви метъл до инди рок в хола - да не говорим за националните турнета, които идват.