Най-доброто време за посещение на Портланд, Орегон по месеци

  • Най-доброто време за посещение на Портланд, Орегон по месеци
    Най-доброто време за посещение на Портланд, Орегон по месеци

Портланд е известен със своето прочуто сиво, мъгливо време. Градът е добре адаптиран към заобикалящата го среда, с множество неща, които трябва да се правят и видят през всички сезони, от фестивали и отдих на открито през слънчевите летни месеци до концерти, литературни четения, ресторанти и музеи.

Ето нашето ръководство, което ще ви помогне да решите кога е идеалното време за посещение на Портланд, Орегон.

Януари

Портланд започва новата година с мрачни дни и заплахи от сняг. Съберете мислите си с чаша кафе в безброй кафенета или се отправете към Mt Hood за зимни спортове.

Основни събития: Фестивал на плодородната земя.

Февруари

Макар и все още тъмно и замръзващо, най-краткият месец от годината ускорява своя ритъм, тъй като фестивалите в Портланд започват да се увеличават. Можете да залагате на солидни хотелски оферти, особено в бутикови хотелчета.

Основни събития: Международен филмов фестивал в Портланд, Японски фестивал Мочицуки, Виетнамски фестивал, Китайски новогодишен фестивал

Март

Март е чудесно време за посещение. Времето е дива карта: температурите на замръзване и снеговете в края на сезона не са напълно нехарактерни, но понякога пък е много слънчево, но с все още студени дни. Почти гарантирани обаче са постоянните валежи. Чудесни прояви на трилий, дива блатна лилия, се появяват в природната зона на Трийон Крийк в края на месеца.

Основни събития: Месец за хранене в Портланд, Wooden Shoe Tulip Festival..

Април

Портланд е зареден с черешови цветове, азалии, рододендрони, лалета и др. Дъждовете започват да намаляват и слънчевите дни зачестяват.

Основни събития: кинофестивалът „Японски течения“, съботният пазар в Портланд.

Май

С предимно сухи дни и изобилие от слънце, това е прекрасно време за посещение на Портланд. Погледнете в Mt Hood от имението Pittock и Council Crest, или се повозете с въздушния трамвай от южната брегова линия до Marquam Hill, за да уловите някои от най-добрите гледки. Или се възползвайте максимално от слънчевите лъчи и хванете ранна футболна игра Timbers или Thorns в Providence Park. Пристигнете тук преди Деня на паметта (последния понеделник на месеца) за последните хотелски оферти преди лятото.

Основни събития: Портландският фестивал на розата.

Юни

Лятото започва с много фестивали на открито и ято велосипедисти по улиците. Дните са топли, слънчеви и дълги (светло е до 21:00), а нощите са прекрасно умерени.

Ключови събития: Pedalpalooza (известен още като Naked Bike Ride), Портландски международен бирфест, поредица от летни концерти в зоопарка в Орегон

Юли

От филми до музика до бира, фестивалите на открито в града наистина се увеличават. Пикът през лятото в Портланд означава стръмен скок на цените на хотелите.

Ключови събития: Фестивал на пивоварите в Орегон, Блус фестивал на брега, Джаз фестивал, Големият поплавък, Игри в Портланд Хайленд, Симпозиум на Портланд Зин.

Август

Най-зеленият музикален фестивал в страната, дерби за възрастни и разходка с колело по мостове на Портланд отбелязват последните седмици от лятото на Портланд.

Основни събития: Bridge Pedal, Pickathon, Portland Adult Soapbox Derby, щафетно състезание Hood to Coast .

Септември

С настъпването на лятото Портланд попива последното лятно слънце и започва да преминава към дейности на закрито, съсредоточени около градовете, много ресторанти, кръчми, пивоварни, кафенета и уютни независими кина.

Ключови събития: Празник Портланд, Портланд Фреш Хмел Фест, Изкуство в перлата, Роуз Сити Комик Кон, El Grito Fiestas Patrias.

Октомври

Небето се заоблачава и е време да се отправите към музика на живо, кръчми и културни срещи на места като Wonder Ballroom, Aladdin Theatre, Crystal Ballroom и Moda Center. Все още има някои шансове да излезете на открито - като годишната регата на гигантска тиква, необичайно събитие, което, включва наблюдение на гребци, седнали в гигантски тикви, които препускат през езеро.

Основни събития: Филмовият фестивал в Портланд, Регата на гигантските тикви на Западното крайбрежие, Кинофестивал в Портланд Куиър

Ноември

Докато Портланд е уютен през зимата, е време да отпразнуваме книжната природа на града с литературни събития в книжарницата на Пауъл, където е обичайно да видим местните жители, свити с книга или две и чаша кафе. Сега е моментът да се възползвате от градските музеи, независимо дали се интересувате от изящно изкуство или странни спирки като музея на прахосмукачките. Слабият сезон означава ниски хотелски оферти за резервации преди Деня на благодарността (четвъртия четвъртък на месеца).

Основни събития: Портландският фестивал на книгата .

Декември

Има ли месец, който да мине в Портланд без фестивал на бирата? Технически да, но този град обича своя хмел и не е изненада, че Портланд обича да поздравява празниците с халба или две. Не пропускайте да посетите любими като Deschutes, Ecliptic, Occidental, Breakside и McMenamins. Декемврийските дни може да са влажни и облачни, но Портланд е осветен с блестящи светлини и сезонни събития, включително бирен фестивал под празничното дърво на града.

Ключови събития: на Ale фестивал Холидей , ZooLights.