Най-фотогеничният национален парк в Неапол - вижте кой е той!

  • Най-фотогеничният национален парк в Неапол - вижте кой е той!
    Най-фотогеничният национален парк в Неапол - вижте кой е той!

Въпреки че твърдо вярваме, че всеки национален парк е прекрасен, някои са малко по-фотогенични от други. Това включва национален парк Везувий в Италия, който наскоро беше обявен за национален парк с най-голяма популярност в Instagram в страната. 

През юни Amalfi Coast Tours публикува списъка си с националните паркове с най-голяма популярност в Instagram в нацията. За да финализира своя списък, той анализира средния брой публикации в Instagram, маркирани с хаштагове за всеки италиански национален парк, включително термина "#[parkname]nationalpark." След преглед на числата, Vesuvius излезе начело със средно 381 785 публикации в Instagram в трите обичайни хаштага, които търси.

И наистина, лесно е да се разбере защо паркът би се класирал толкова високо. В края на краищата той има несправедливото предимство да е дом на активен вулкан. Но в този парк има много повече от леката заплаха от опасната страна на майката природа. 

В парка посетителите ще намерят безкрайни пространства за изследване, включително чрез неговите 11 подбрани пешеходни пътеки, които продължават повече от 33 мили, които не само позволяват фантастични изживявания при гледане, но също така обясняват терена по пътя чрез табелите, поставени покрай парка пътеки. Пътеките, обяснява уебсайтът на парка, включват шест кръгови природни пътеки, една образователна пътека, панорамна пътека и селскостопанска пътека, така че можете да изберете своето приключение. 

Посетителите могат също така да навлязат по-дълбоко в историята на региона, като посетят близкия Виртуален археологически музей на Херкулан , който предлага интерактивен път, който гостите могат да следват, за да научат повече за живота преди изригването на 79 г. 

Обратно в парка, пътниците могат също така да преброят колко различни видове флора и фауна могат да видят, включително 138 вида птици и 29 бозайници като лисици, невестулки и прилепи, заедно с някои доста зашеметяващи орхидеи, които цъфтят през цялата пролет. 

Но може би най-голямата забележителност, която не трябва да пропускате, е кратерът на Везувий, който посетителите могат да видят, като се разходят по природна пътека № 5, „Il Gran Cono“, която започва от зоната за паркиране Piazzale di Quota 1000. Билетите за влизане в пътеката са около $10, които трябва да бъдат закупени онлайн преди посещението. Може да искате да резервирате по-рано, тъй като продажбата на билети е ограничена до 360 гости на час, за да се гарантира както безопасността на гостите, така и първокласно изживяване при гледане. Така че следващия път, когато сте в региона, отделете цял ден, за да разгледате парка и да направите няколко снимки, достойни за Instagram по пътя.