Най-необичайните фестивални местенца в Европа

  • Най-необичайните фестивални местенца в Европа
    Най-необичайните фестивални местенца в Европа

Кои са фестивалите в Европа с едни от най-необичайните места за провеждане това лято? Вижте в нашата класация!

Има удивителни музикални фестивали, които се ще случат на Стария континент през следващите месеци, а някои от тях се провеждат на доста необичайни места! От круизни кораби до крепости и манастири, тук са събрани едни от най-интересните фестивални местенца, където можете да усетите ритъма на лятото.

Забавлявайте се!

Instytut Festival, Полша

Полска крепост от 19-ти век, разположена близо до Варшава, ще бъде домакин на уникално съчетание на изкуство и музика през юни. Звездите тази година са: Nina Kraviz, Marcel Dettmann, Oscar Mulero, Kobsil, Randomer и др. Посетителите ще могат да изпитат целия спектър от аудиовизуални преживявания в крепостта. Полският фестивал ще се проведе от 22 до 24 юни. Още информация тук.

Най-необичайните фестивални местенца в Европа

Kappa FuturFestival, Италия

Kappa FuturFestival в Торино се провежда сред извисяващи се стоманени колони и огромни бетонни кули, само че сега всичко това е обрасло с буйна растителност. Това е домът на един от най-емблематичните фестивали в света. Тазгодишните участници в него са: ackmaster, Eric Prydz, Fatboy Slim, Solomun, Peggy Gou, Amelie Lens and Robert Hood. Фестивалът ще бъде на 7 и 8 юли, а повече информация за него можете да откриете тук.

Най-необичайните фестивални местенца в Европа

Фестивал на RPMM, Португалия

Португалският фестивал RPMM се провежда в Порто. Сцена на основните събития е историческата местност на града от 12-и век, която е под закрилата на на ЮНЕСКО. Участие във фестивала тази година ще вземат над 50 местни и международни артисти, сред които: DJs, Matthew Dear, Francesca Lombardo, Guy Gerber, Matt Tolfrey и Margaret Dygas. Фестивалните дни са 28 и 29 юли. Допълнителна информация можете да получите тук.

Най-необичайните фестивални местенца в Европа

Фестивал Cirque Magique, Белгия

Фестивалът "Cirque Magique" е празник на магията, цирковата култура и музиката. Той се провежда през август в Ледегем, Белгия и със сигурност ще развихри въображението ви. Там ще бъдете посрещнати от странни същества, клоуни и най-смелите акробати, които сте виждали някога. По време на фестивала не само ще можете да видите уникални циркови представления, но и самите вие можете да се пробвате като циркови артисти. Разбира се, всичко това ще бъде допълнено с прекрасни концерти, където можете да чуете: Sven Väth, Luciano, Ben Sims b2b Truncate, DJ Ghost, DVS1. Cirque Magique ще се проведе от 3 до 5 август. Допълнителна информация и билети можете да намерите тук.

Най-необичайните фестивални местенца в Европа

The Ark Cruise, Испания и Франция

Парти на круизен кораб! Какво по-яко от това? Круизът дава възможност на пътниците да изследват европейските горещи точки като Барселона, Сет, Ибиса и Палма, докато се забавляват. Най-впечатляваща тази година ще е откритата сцена на горната палуба около басейна. За парти настроението ще се грижат около 50 диджеи от различни електронни музикални жанрове, сред които: Loco Dice, Luciano, Nastia, Booka Shade, Camelphat, Claptone и Faithless. Има две различни дати на плаване, първата от 30 август до 3 септември и втората от 3 до 7 септември. Пътниците могат да избират между шест различни места, от които да се качат на този парти круизен кораб. Повече информация можете да намерите тук.

Най-необичайните фестивални местенца в Европа

Nova Batida, Португалия

Португалският фестивал Nova Batida ще се състои в две места в Лисабон. Първото е фабриката LX -  творчески център, състоящ се от складове, покривни тераси, модни алеи и барове, а вторият - Village Underground Lisboa - бивш трамваен терминал и място, съставено от стари транспортни контейнери и автобуси. Ето и кого можеш да чуеш по време на фестивала: Little Dragon, Gilles Peterson, Seun Kuti + Egypt 80 и Mount Kimbie. Сред другите акценти са: уроци по сърф, йога, уелнес и улични изкуства. Nova Batida ще се проведе от 14 до 16 септември, а допълнителна информация можеш да намериш тук.

Най-необичайните фестивални местенца в Европа