Най-романтичният ресторант

  • Най-романтичният ресторант
    Най-романтичният ресторант

Сега ще ви покажем едно прекрасно местенце, където със сигурност ще искате да отидете.

Това е едно малко ресторантче, което буквално е кацнало върху скала в Индийския океан в предната част на плажа Мичанви на югоизточния бряг на остров Унгуджа.

Първоначално на мястото на сегашния ресторант местен рибар продавал своя улов. По-късно обаче идва идеята там да бъде изграден ресторант, който днес е една от емблемите за Занзибар. Всичко започва през 2010 г., когато група приятели се влюбват в острова и решават да намерят комерсиално приложение на скалата. Така те реконструират мястото, като запазват семплия стил, вдъхновен от местните къщи в близкото село.

Днес това китно ресторантче е място, в което можеш да се насладиш на всякакви морски деликатеси. То може да побере около 50 души, които да се полюбуват на красивата гледка към океана, докато похапват морска храна. Заведението разполага и с панорамна тераса, на която гостите могат да разпуснат с питие под необятното африканско небе, изпъстрено с безброй звезди.

Най-романтичният ресторант
Снимка: http://www.therockrestaurantzanzibar.com/gallery/

Достъпът е различен в зависимост от нивото на водатакогато е ниско, то до ресторанта може да се стигне пеша, а когато е високо, лодките са единствената възможност за придвижване до него. Тази услуга, разбира се, се предлага от заведението напълно безплатно.

Е, ако планирате екзотично пътуване до Занзибар, вече знаете къде да похапнете и преживяването да бъде незабравимо. Архипелагът е полуавтономна област в Танзания в Източна Африка и определено има какво да се види. Ако имате интерес към миналото на тези земи, можете да посетите историческата столица на Занзибар Каменния град, който е част от списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО.