Неочаквано полезните вещи, които да носите на път

  • Неочаквано полезните вещи, които да носите на път
    Неочаквано полезните вещи, които да носите на път

На базата на нашия личен опит и споделения опит от пътешественици от цял свят, събрахме съдържанието на малкия спасителен пакет, който всеки пътуващ човек трябва да носи със себе си. Заема малко място, тежи малко, но съдържа почти всичко, което може да ви потрябва в почти всяка възможна ситуация, в която можете да попаднете.

Швейцарско ножче – освен за рязане, е безценно за куп други ситуации, които дори не можете да си представите, когато го пъхвате в багажа (например спешно отваряне на бутилка бяло вино в 1 през нощта). Ако летите със самолет, не забравяйте да го сложите в чекирания багаж, за да не останете без него при проверката за сигурност.

Тапи за уши – ако имате проблем със заспиването, тапите за уши трябва да са винаги в багажа ви. Независимо дали спите в хостел, хотел или на къмпинг, винаги съществува вероятността точно до вас да се падне свръхшумна компания или зловещо похъркващ човек.

Малките шишенца – същите, които откривате в хотелската баня. Удобни са за пренасяне на малки количества шампоан, балсам и подобни. Защо да носите цяла опаковка шампоан за кратко пътуване, като можете да оставите повече място в куфара за подаръци?

Безопасни игли – никога не знаете кога ще ви потрябват, но този ден все някога идва. Заемат пренебрежимо малко място.

Лекарства – тези, които ползвате често, вземете непременно. Плюс такива, които ви се налага да приемате понякога, а за тях ви трябва рецепта. Най-добре да не ви се налага, но носете и информация за ваксинации, кръвна група и друга полезна информация.

Игла и конец – За шиене или (след дезинфекция) за справяне с досадните мехури от неудобни обувки.

Бонус: Списък с адреси – Това не е абсолютно задължителен компонент на багажа ви, но ако носите адресите на приятелите си, ще можете да им изпратите истинска пощенска картичка. Какво по-хубаво от това да отвориш пощенската си кутия, пълна с рекламни брошури и сметки, и оттам да изпадне картичка от Аржентина!