Несъществуващ ресторант стана номер 1 в Лондон

  • Несъществуващ ресторант стана номер 1 в Лондон
    Несъществуващ ресторант стана номер 1 в Лондон

Ето нещо наистина странно – само за няколко месеца несъществуващ ресторант оглави кулинарните класации в Лондон.

Заведението изглежда скромно, с уютна градина и перфектна кухня, казва се „Бараката в Дълуич” и се намира в Южен Лондон. Несъществуващият ресторант измести топ ресторанти със звезди „Мишлен”, а всички кулинарни критици, знаменитости, блогъри отчаяно се опитват да резервират маса.

Идеята хрумва на журналисти, на когото му плащали, за да пише измислени коментари за ресторанти в Трипадвайзър – за такива, които никога не е посещавал. Затова той решил да направи този експеримент – с измислино заведение да стигне до върха на класацията на заведенията в Лондон.

Всичко започва на шега, като впоследствие, се оказва, че са нужни само 6 месеца мнимият есторант да се превърне в сензация. В него се сервирала храна, а настроения – ястия с имена като „Любов”, „Комфорт” и „Емпатия”. Снимките пък са направени с домашни потреби - например шоколадови суфлета от кухненски гъби, заляти с кафява блажна боя и доукрасени с пяна за бръснене.

Несъществуващ ресторант стана номер 1 в Лондон

Така с интригуваща концепция, фалшиви коментари и снимки от 18 149-ия ресторант в Лондон „Бараката” се изкачва до заветното първо място. Ресторантът „работи” само с предварителни резервации по телефона и затова „собственикът” отказва маси на хиляди хора.

За да сложи край на експеримента си, журналистът отваря ресторанта само за една вечер, в която сервира полуфабрикати, украсени с цветя. Гостите обаче изпадат в екстаз и се връзват на шегата.