Нови 18 велосипедни маршрута бяха открити в САЩ

  • Нови 18 велосипедни маршрута бяха открити в САЩ
    Нови 18 велосипедни маршрута бяха открити в САЩ

Лято е, така че сега е идеалното време човек да се наслади на каране на колела в дивата природа. Ето и една добра новина – система за велосипедни маршрути в САЩ добави 18 маршрута към своята мрежа, предоставяйки на колоездачите разнообразни живописни пътешествия из Калифорния, Индиана, Охайо, Юта и Вашингтон – и гледки, за които си заслужава да натиснете спирачката.

Прибавените в мрежата маршрути са с обща дължина от 2903 мили, като по този начин се доближават до общата дължина от 50 000 официално признати мили с номерирани и подписани велосипедни маршрути, които свързват всеки щат в страната.

Велосипедните маршрути свързват градските със селските райони и провинцията спътеките сред природата, улеснявайки хората да се свързват помежду си и с естествения свят и осигурявайки значителен тласък на велосипедния туризъм във всяка държава.

„Разрастването на системата е от полза за всеки човек, който пътува с колело, казва Скот Панкрац, изпълнителен директор на Adventure Cycling – организация с нестопанска цел, която осигурява координация за USBRS. Ние благодарим нашия държавен отдел на транспортните партньори, които разбират ролята, която пътуването с велосипеди играе в нашата национална инфраструктура, поддържайки здравето на хората и трансформирайки общностите, увеличавайки икономическата активност в цялата страна.

В Калифорния има два нови маршрута. Човек води велосипедисти от границата с Аризона, през високопустинната магистрала National Trails Highway по маршрут 66 и в Лос Анджелис, който завършва на кея Санта Моника. Другият започва на границата с Орегон и преминава през секвои, крайбрежни носове и през моста Голдън Гейт. Горе във Вашингтон, маршрутът се влива в каньона на река Змия. Отзад и се движите с колело в тези забавни градове.

Охайо обяви шест нови американски велосипедни маршрута, които свързват големите градове на щата, както и такива, които отвеждат колоездачите до живописни места като езерото Ери и вътрешната пътека на Северното крайбрежие. В Индиана това е пътуване с колело през земеделски земи, хълмове и удобен за велосипеди Блумингтън. Докато са в Юта, колоездачите могат да пътуват от Уасач Фронт до Солт Лейк Сити.

Към днешна дата USBRS е определил 17 734 мили маршрути в 31 щата и Вашингтон, окръг Колумбия, и още са на пътпоне 40 щата в момента разработват американски велосипедни маршрути, надграждайки съществуващи маршрути, офроуд пътеки, ленти, ниски –транспортни пътища и пътеки, така че велосипедистите да могат безопасно да изследват страната на две колела.

Цифровите карти за всички посочени американски велосипедни маршрути са достъпни безплатно на уебсайта на Асоциацията за приключенски колоездене.