Организират нощни обиколни на Колизеума до края на 2017 г.

  • Организират нощни обиколни на Колизеума до края на 2017 г.
    Организират нощни обиколни на Колизеума до края на 2017 г.

Искали ли сте да си направите една нощта разходка в емблематичния Колизеум в Рим? Е, до края на 2017 г. ще имате тази възможност.

Обиколките са с продължителност 75 минути и включват посещения на арената и подземнията, в които гладиаторите са чакали, преди да излязат за сблъсък. Организират се турове на английски, испански и италиански език.

Великолепният амфитеатър на Древен Рим е построен през 80 г. Там 50 000 души са можели да гледат смрътоносните битки на гладиатори и диви животни. 

Билетите за нощните разходки в Колизеума са на цена от 18 евро. Това е с 6 евро повече от стандартен билет за вход през деня, но среднощните турове са начин да се избегнат огромните опашки от чакащи. Освен това ще могат да бъдат посетени подземията, които не са включени в дневните разходки. 

Нощни обиколки ще се провеждат всеки ден от юни до септември. През месеците април, май и октомври можете да посетите Колизеума във всички дни без вторник и неделя. През ноември – нощни посещения няма да има само в петък и събота. А през март и декември – всеки ден без събота. Най-ранната обиколка започва в 20:00, а последната е от 23:00ч.