Остров Света Анастасия - корабче, музей и други полезни неща

  • Остров Света Анастасия - корабче, музей и други полезни неща
    Остров Света Анастасия - корабче, музей и други полезни неща

След като бургаският остров Света Анастасия беше изцяло пременен в нови одежди, ремонтиран, обновен и разхубавен, бяха обявени и подробности около посещението му.


Билетът за отиване и връщане до остров Света Анастасия с корабче ще струва 9 лв., за учащи и пенсионери - 6 лв., а деца до 7 години и хора с увреждания ще се возят безплатно. Предвижда се на ден на има по 5 курса, а самата услуга да стартира от 15 май 2014 г. (информация за резервации по-долу).

Нощувките на острова ще са на цени от 40 до 70 лв. на вечер на човек с включена закуска. На острова има малка къща за гости и няколко стаи тип "манастирска килия" за желаещите да се докоснат до монашеското минало на мястото.

Цялата история на Острова, както и легендите, които витаят около него, ще бъде представена в музея, който е замислен като интерактивен и освен артефакти включва видео инсталации, 3D анимация, звуково-светлинни ефекти. Цената за посещение на музея за възрастен ще е 6 лв., а за деца и учащи - входът ще е свободен.

Ресторантът ще работи както на свободна консумация, така и с меню за деня, включващо закуска, обяд или вечеря, което гостите ще могат да закупят предварително или на място. Дневното меню ще включва по няколко ястия и напитки, като то ще бъде направено така, че да даде възможност на туристите за ограниченото време на престоя си да вкусят от всичко най-типично за региона и конкретно за острова. Обедното и вечерното меню ще е на цена от 20 лв. за възрастни и 10 лв. за деца до 12 г., закуската ще е на цени от 12 лв. - стандартно и 6 лв. - детско.

Гостите на острова ще имат възможност да закупят и комбинирани пакети, които съчетават пътуване с кораб, хапване в ресторанта, с или без включено посещение на музей. Пакетите дават отстъпка от индивидуалните цени до около 15%.

Информация за резервации на пътуване до остров Света Анастасия

Поради огромния интерес към малкия остров беше въведена необходимостта от резервация за посещение на Света Анастасия. Има три начина, по които може да направите резервация за пътуване до острова:

A) по телефон - 0882 00 41 24 (oт понеделник до петък, 09:00-18:00 ч.)

B) по имейл - reservations@gotoburgas.com

Резервации по телефон и е-мейл се приемат най-малко един ден преди планираната от вас дата за пътуване.

При наличие на свободни места, може да направите резервация и в деня, в който сте избрали да пътувате, като единственият начин да направите това е на място, C) в туристически информационен център - Моста в Морската градина (понеделник-неделя, 09:00 - 17:30 ч.)

Веднъж направили своята резервация, е необходимо да се снабдите с резервационен талон от Туристически информационен център - Мост. Талона може да вземете в деня на пътуването Ви или предишен ден, но не по-късно от 30 минути преди часа на тръгване на кораба. В случай че не се явите дотогава, резервацията ви се анулира. Пазете резервационния си талон - той ще бъде проверен от на Моста и ще гарантира качването ви на кораба.

Продажба на билети: Билетите за пътуване заплащате на самия кораб, при качване. Цени на билетите: 9 лв. (стандартен, в двете посоки), 6 лв. (за учащи и пенсионери), 0 лв. (деца до 7 г. и хора с увреждания). Предварителна продажба на билети не се извършва.   

Продължителност на пътуването: 30-40 мин. в едната посока.

Престой на Острова: Престоят на Острова е 2 часа. В случай че желаете да останете повече, моля проверете възможността за това при екипажа на кораба.

ВАЖНО: При неблагоприятни метеорологични условия, с оглед на вашата сигурност, е възможно курс или курсове да бъдат отменени, въпреки резервацията ви. Ако пътувате от друг град, съветваме ви да се обадете преди тръгване, за да получите най-актуална информация. При промяна на курсовете, информация за това се публикува в сайтовете: аnastasia-island.com, gotoburgas.com и facebook страницата на Oстров Света Анастасия. 

Резервация за нощувка

Резервации за нощувки се приемат само по е-мейл: reservations@gotoburgas.com . Ако имате въпроси относно планирането на престоя си, може да се свържете с нас и по телефон: 0882 00 41 24. Резервацията Ви се счита за валидна само след изпращане на е-мейл и получаване на потвърждение.