Островната държава, в която животът е плаж

  • Островната държава, в която животът е плаж
    Островната държава, в която животът е плаж

На Антигуа и Барбуда животът е плаж.

Великолепни плажни ивици, сини води, красиви заливи – това са само част от нещата, които предлага островната държава, разположена в източната част на Карибско море. 

Първите жители на Антигуа и Барбуда са индиански племена. Христофор Колумб за първи път слиза на остров Антигуа по време на второто си пътешествие през 1493 г. Тогава му дава името, което означава древен и брадат. Първите селища са основани от испанците и французите, но по-късно те преминават под британско владичество. Тук птиците значително превъзхождат по брой 70-те хиляди живели на малкия остров. 

Островната държава, в която животът е плажСнимка: Ron Kroetz/Flickr

Едно от популярните места за посещение е Бети'с Хоуп. Това е някогашната захарна плантация, построена от Кристофър Кодрингтън и наречена така на дъщеря му Бети. Там можете да видите руините на две вятърни мелници и дестилационната фабрика.

Островната държава, в която животът е плажСнимка: Pat Hawks/Flickr

Не пропускайте музея на Антигуа и Барбуда, където можете да се запознаете с историята на островната държава и да видите колекция от каменни сечива и раковини. Разходете се до пристанището Нелъсн. Красивите му сгради са превърнати в кръчми, ресторанти, арт ателиета, пазари и морски музей.

Островната държава, в която животът е плажСнимка: Ron Kroetz/Flickr

Въпреки засиленото чуждо присъствие, страната носи и типично карибски полъх. Пълна е с цветни села, ром, живи погледи на местните, широки усмивки и много вдъхновение.

Островната държава, в която животът е плажСнимка: Robert Pittman/Flickr

Полезна информация:

Най-доброто време за посещение на Антигуа и Барбуда е от декември до април, когато там е прохладно и почти без валежи. Средната температура е между 15 и 30 градуса. Характерни са есенните урагани. Страната има проблем с питейната вода.
Парична единича: източнокарибски долар (EC$) = 100 цента.
 
Официален език: английски.