Отправяме ви четири летни предизвикателства

  • Отправяме ви четири летни предизвикателства
    Отправяме ви четири летни предизвикателства

Лятото е сезон за нови дестинации, интересни срещи и вълнуващи предизвикателства.

Ако сега не пробвате нещо ново, няма да е и през есента, когато ви налегне следотпускарската депресия.

Това лято приемете нашите четири предизвикателства, които ще ви извадят от зоната на комфорт и ще запълнят времето ви с интересни занимания.

Пътувайте с малко познати/непознати хора

Толкова сте свикнали да пътувате с приятелите си от години, че още преди да тръгнете кажи-речи ви е ясно кой ще се напие до безпаметност, кой ще си е забравил плажната кърпа и кой ще се запилее бог знае къде още с пристигането и ще се появи тъкмо навреме за тръгването. Вместо това изберете онзи уикенд, в който всеки от тях нещо някъде прави, и попътувайте с непознати или малко познати хора (според личната ви готовност за срещи с нови хора). Стига да поразпитате, веднага ще получите няколко предложения за плаж, планина и палатка. А непознатата обстановка и обкръжение ще добави няколко бонус точки към преживяването.

Научете се на нещо ново

Независимо дали е на път или не, всяко ново умение е пирон в ковчега на скуката и старческото слабоумие. Запишете се на летен езиков курс (за да упражнявате после италианския си в Италия), научете се да се гмуркате или научете билките в планината и коя за какво се ползва. Може и с малко познати/непознати хора.

Отидете на място, където не сте били

Тук няма да се обясняваме – Далай Лама го е казал човекът: „Веднъж годишно ходи на място, на което никога не си бил“. Точка.

Направете нещо, което по принцип не правите

Не обичате палатки. Те са пълни с буболечки, студено е и кокалите ви ще имат нужда от наместване след това. Или поне така си мислите. Престрашете се да спите поне за една вечер само на един брезент разстояние от звездите. Или ще ви стане любимото нещо на тая земя, или вече ще сте 100% убедени, че палатките са пълни с буболечки (особено, ако не затваряте ципа).

Е, приемате ли предизвикателството?