Парадът на цветята в Унгария (видео)

  • Парадът на цветята в Унгария (видео)
    Парадът на цветята в Унгария (видео)

Чували ли сте за Парада на цветята в унгарския град Дебрецен? Най-вероятно не, но това е едно прекрасно шоу, което определено си заслужава да се види. 

Той е смятан за най-известния повод, Деберецен да бъде посещаван от туристи. Унгарският град организира събитието от 1966 г., а с времето то се превръща в едно от най-популярните мероприятия не само в Дебрецен, но и в цялата страна. 

В началото участие в него взимат единствено унгарски артисти, но с времето биват поканени и чуждестранни такива. Сега карнавалът ни предлага един същински букет от красиви гледки, представляващи коли от цветя, атрактивни костюми и танцувални групи.

Парадът се провежда през август и когато му дойде времето, неусетно целият град разцъфва по един различен начин. Декорацията на автомобилите с цветя започва няколко седмици преди шоуто, а неговият пик е на 20 август. Тогава е и националният празник на Унгария.

По време на фестивала цветя можете да видите буквално навсякъде – върху коли, хора, върху специално създадени фигури за карнавала и какво ли още не. Колкото по-цветно и изящно – толкова по-добре!

Така, въпреки че Дебрецен е с население от около 200 000 души, той се превръща в най-горещата точка в Унгария през август. Затова определено ви препоръчваме да посетите този прекрасен празник на цветята!