Първата плаваща кухня в света ще отвори врати в Дубай

  • Първата плаваща кухня в света ще отвори врати в Дубай
    Първата плаваща кухня в света ще отвори врати в Дубай

Ако някога сте жадували за похапнете нещо вкусно, докато сте в морето, може би ще сте щастливи да научите, че първата плаваща кухня в света ще се появи в Дубай до края на месец януари 2018 г.

Нейното име е Aqua Pod. Тя ще бъде разположена във водата и ще предоставя кетъринг услуги на всички клиенти на джетове и яхти.

Първоначално ще започне да работи около изкуствено създадения остров Палма Джумейра и ще се мести в зависимост от потребителското търсене. Построяването на кухнята е отнело три месеца. Обслужването ѝ ще бъде подобно на това, което предлагат камионите за храна на плажа или на улицата. Първоначално в Aqua Pod ще се предлагат бургери, като се обмисля менюто да се разшири и да включва пици и десерти. Всичко зависи от търсенето, споделят съзрелите на водната кухня.  

Първата плаваща кухня в света ще отвори врати в Дубай

Клиентите на Aqua Pod могат да поръчат храна по два начина. Първият е като опитат със своя джет или малка лодка до самата кухня и да поръчат директно. Той е предназначен за по-малките плавателни съдове. Ако пък искате да поръчате нещо за хапване на яхтата, трябва да вдигнете знамето си, което кухнята ще ви даде. Доставчикът ще вземе поръчката ви, а след това ще донесе храната със своя джет. 

Кухнята е снабдена с вградена система, която освен своите отпадъци, ще събира и тези, които са в морето. Благодарение на нея вече няма да се налага да излизате от водата, ако искате да похапнете нещо вкусно за обяд например!