Пътувай като новия Бонд

  • Пътувай като новия Бонд
    Пътувай като новия Бонд

В новия филм "Спектър", Джеймс Бонд се впуска не в какво да е, а в чисто географско приключение, с което приканва зрителите да се присъединят към едно кинематографично световно турне. 

Няма как да скрием леката си завист, че се пренася от единия край на света до другия със завидна лекота (и малко опасност за живота). Затова ви представяме дестинациите, които посети специалния агент в новия си филм. Ако решите да ходите по неговите стъпки или поне за малко да се почувствате като агент 007, не пропускайте тези локации.

Мексико

39413

Спектър направо нахлува на екрана с екшън сцени. Бонд прескача по покривите на сгради с кръжащ над главата му хеликоптер. Мястото е площад Сокало в Мексико Сити, а времето - Денят на мъртвите. Агентът е на лов за злодеи и се впуска в тълпа от цветове, костюми и пълна какафония.

Снимките са правени: на площад Тулса, площад Сокало, Гранд хотел Мексико.

В стил Бонд: Разходката трябва да включва централната част на града, като не е задължително да скачате по покривите. Площад Сокало (Площад на Конституцията) се намира в историческото сърце на Мексико Сити и има много какво да се види. За по-автентично пресъздаване, посетете Мексико на Деня на мъртвите (Dia de los muertos), на 1-ви и 2-ри ноември, когато се изпълва с шум, цветове, хора и празненства.

Австрия

39411

От живописната лудница на Мексико Джеймс Бонд се катапултира директно в снежните пейзажи на Aвстрийските Алпи. Отново ще има преследване със самолети и модерни 4Х4 коли, но вниманието ни все ще бяга към прекрасните върхове, покрити със сняг. Спираща дъха гледка. Зьолден е мястото, заобиколено от трите величествени върхa, всеки над 3000 метра висок. Те включват Шварц Шнейде (Schwarze Schneide) над глетчера Ретенбах (Rettenbach Glacier), Тифенбах Когл (Tiefenbach Kogl) над ледника Тифенбах и Гайслахкогл (Gaislachkogl). 

Снимките са правени: на Отзтал Гласиер Роуд (Ötztal Glacier Road), глетчера Ретенбах, прилежащите ски курорти и станцията на кабинковия лифт. 

В стил Бонд: Ски сезонът в Зьолден е от октомври до април, когато ви очакват над 50 км писти, включително червени и черни. Неустоимо предложение за опитните скиори. Може да отседнете в семеен хотел в центъра на града и да се насладите на вечеря в гурме планински ресторант. Също така може да се отдадете на безкрайни глезотии в някой спа-хотел.

Италия

472

Къде другаде да се разплете сюжетът, ако не във Вечния град - Рим? Специалният агент е изпратен тук сред духа на историята и атмосферата на мрак и предчувствие. И разбира се, компанията на прекрасната Моника Белучи. Улиците на Рим се превръщат в състезателна писта за едни от най-добрите спортни коли. 

Снимките са правени: на моста Понте Систо, Виа делла Кончилиационе (Via delle Conciliazione) пред базиликата “Свети Петър”, театъра на Марчело и улица Гарибалди, около река Тибър, в близост до Колизаеума и във Ватикана

В стил Бонд; Рим изобилства от луксозни места и лесно може да намерите атмосфера, която идеално ще пасва на един специален агент. За класически 007 блясък може да отседнете в хотел с красива гледка към Испанските стълби.

Мароко

39410

Мароко е следващата дестинация на агент 007. Напук на заобикалящата пустинна обстановка се появява внушаващ и елегантен влак, напълно в стил Бонд. Както казва самият режисьор Мендес, безкрайната Сахара е най-доброто място да се насладиш на огромен пейзаж и празнота. Любопитен факт е, че град Ерфуд е бил снимачна площадка на Мумията и Принца на Персия. 

Снимките са правени: в Ерфуд, Танжер, Ужда

В стил Бонд: В Ужда ще намерите много исторически забележителности, въпреки че намиращия се на 50 км Мерзуга е по-предпочитана туристическа дестинация. Най-важното е да включите в пътуването си необятните пустинни пейзажи на величествена Сахара, а защо не и пустинно сафари.

Англия

780

Дори специалния агент Джеймс Бонд, който обикаля най-топлите, най-студените и най-романтичните места по земята, неизбежно се завръща у дома - в Лондон. Вниманието ни, разбира се, ще бъде насочено към емблематичната Темза, Уестминстър, централата на MIS (SIS). Познатите до болка места са представени от по-различен ъгъл, един нов и свеж Лондон се разкрива пред нас. Но в същото време и дискретно ни напомня за Скайфол.

Снимките са правени: по река Темза, Нотинг Хил, Камдън, Лондон Сити Хол, Ковент Гардън, Уестминстърски мост, Биг Бен, мост Воксхол Бридж, Милениум Бридж, Дворецът Бленъм.

В стил Бонд: Всеки луксозен хотел в Саут Банк ще ви накара да се чувствате, сякаш сте на територията на специален агент. Ако се сдобиете и с блестяща гледка към Биг Бен, Парламента или Окото на Лондон, със сигурност сте се доближили до лукса ала Бонд.