Пет места, които ще ви изплашат до смърт

  • Пет места, които ще ви изплашат до смърт
    Пет места, които ще ви изплашат до смърт

В деня на най-плашещия празник Хелоуин за вас подбрахме 5 наистина страховити дестинации:

Гората Айокигара в Япония

Едно изключително мрачно място, както в преносен, така и в пряк смисъл. Гората Айокигара е станала известна с множеството случаи на самоубийства вътре в нея. Щом веднъж влезете в нея освен страховита атмосфера, ще заварите и множество табели, имащи за цел да ви откажат, ако сте там, за да се самоубиете. Най-често срещаният надпис е "Не го прави! Мисли за семейството си".

Според местните жители гората впримчва душите на своите жертви, като не има позволява да излязат от нея. Ако пък решите да използвате компас, можете да се откажете, вероятно заради голямото съдържание на желязо във вулканичната почва, компасите са безполезни.

Костницата Седлек в Чехия

Тази костница е изцяло направена от човешки кости, включително и висящите от тавана полилеи. Тя е декорирана с останките на над 40 000 покойници. Причината всички те да се окажат тук, е че преди повече от 700 години в храма донесли пръст от земите на Йерусалим. Само няколко дни по-късно десетки хора дошли с искане починалите им близки да бъдат погребани близо до святата земя.

Катакомбите в Париж

И докато все още сме на тема кости, ето още едно зловещо място - катакомбите в Париж. Точно така, градът известен със своите светлини и изящна архитектура, крие надълбоко своите тайни. Едва ли докато се разхождате спокойно по някоя от красивите улици на този град, се замисляте какво се крие само на 20 метра под краката ви. Прочетете историята на Парижките катакомби тук.

Островът на куклите Мексико

Собственик на този ужасяващ остров в Мексико е бил Хулиан Сантана Барера. Той открива трупа на младо момиче в близкия канал. Воден от идеята, че зли духове са го убили, Барера, започва да събира части от кукли, които реката донася, и да ги окачва по дърветата. Не след дълго целият остров е буквално залят от тази зловеща украса. Дори след смъртта му през 2001 г., куклите са оставени да висят от местните жители, за да ги предпазват от злото. До острова се стига с лодка.

Нюансите на смъртта, Ню Джърси

Ако мислите, че това е прякор, даден от местни жители на някаква местност, грешите. В действителност, това е официалното име на магистрала. Защо обаче, магистралата се казва "Нюансите на смъртта", никой не знае. Според някои от жители - магистралата е наречена така заради разбойници, които преди време са нападали и убивали минувачите. Според други там е имало жена, която е обезглавявала своите жертви. В крайна сметка пътят се извива около езеро, което няма официално име, но жителите са го нарекли Призрачното езеро. Легендите разказват, че около него бродят призраците на разбойници.