Пирин отново отправя предизвикателство към бегачите

  • Пирин отново отправя предизвикателство към бегачите
    Пирин отново отправя предизвикателство към бегачите

Започна регистрацията за второто издание на ултрамаратона Пирин Ултра.

Първото издание през 2016 г. бе изпълнено със смях, сълзи, колебания и желание за победа. С дължина на трасетата 150км и 70км, и денивелация над 9000м, той категорично се превърна в най-трудната Ултра, организирана в България. Състезанието отбеляза огромен успех, както сред бегачите, така и сред зрителите и любителите на този спорт. 

Тази година върховете и пътеките на Пирин планина отново ще се превърнат в тест за силата, издръжливостта и уменията на състезателите. Второто издание на Пирин Ултра ще се проведе от 21 до 24 Септември 2017г. Трасетата отново ще бъдат две, като дължината и маршрутите няма да бъдат променяни. Трасе А е с дължина 150 км, трасе Б – 70 км.

Регистрацията за Пирин Ултра 2017 е вече отворена и желаещите да участват могат да се запишат на официалния сайт на състезанието тук.

 

Първото издание на Пирин Ултра се осъществи със съдействието и подкрепата на фармацевтична компания Unipharm, магазини за спортна екипировка Basecamp, спортна екипировка Bryzos – новото име на добре познатите Siven. Наградите за първенците  бяха предоставени от фирма за бързи и изгодни валутни преводи Paysera.  Подкрепа още оказваха: Ферма за производство на био козе сирене “Kozle”, фирма Gimel – производител на био плодове и зеленчуци, енергийни гелове Squeezy, натурална минерална вода “Pirin Spring”, вила Mineral56. За сигурността на състезателите се погрижи Пистова спасителна служба. Партньор на Pirin Ultra 2016 бе и международната природозащитна организация WWF. Състезанието се проведе със съдействието на Община Банско, Дирекция Национален парк „Пирин“. Медийни партньори на събитието бяха Нова Телевизия, runbg.net, see.bg, peika.bg, 360°. Онлайн проследяването отново бе осигурено от Loggator.