Плаж Албена: най-добрият в България

  • Плаж Албена: най-добрият в България
    Плаж Албена: най-добрият в България

European Best Destinations, водеща платформа за популяризиране на туризма в Европа, представи своя списък с най-добрите плажове по българското крайбрежие. Начело на тази престижна класация е курортът Албена, известен със своите обширни пясъчни ивици, плитки води, идеални за плуване, разнообразие от водни спортове и семейни удобства.

Плажната ивица на Албена се простира близо 6 километра, като значителна част (2,5 километра) се намира в пределите на ваканционно селище Албена. Трябва да се отбележи, че този плаж е удостоен с международно отличие "Син флаг" за 28-ма поредна година, потвърждавайки ангажимента си към устойчивост и грижа за околната среда.

Докато България може да се похвали с многобройните си плажове, Албена се откроява със своите чисти пясъци, плитка води, спокойна атмосфера – качества, които я правят идеална дестинация за семейства, търсещи релаксираща морска почивка. Платформата European Best Destinations възхвалява Албена за това, че предлага на посетителите си мечтана ваканция сред живописната крайбрежна обстановка.

Челните три места в списъка допълват плаж Силистар, разположен на около 10 километра от Синеморец, и Слънчев бряг. Подбраната селекция от топ плажове включва също плаж Болата край Каварна, плаж Велека в Синеморец и плаж Обзор, всеки от които предлага свой собствен уникален чар и атракции по българското крайбрежие.

Българското черноморско крайбрежие се простира на 354 километра и се гордее с приблизително 200 километра диви плажове, които отговарят на разнообразни предпочитания и интереси. От скалистия терен на Северното Черноморско крайбрежие до дългите, широки плажове на Южното Черноморско крайбрежие, българските планоже предлагат набор от удобства и възможности за отдих, на които всеки посетител може да се наслади.