Почивка без технологии – стиска ли ти?

  • Почивка без технологии – стиска ли ти?
    Почивка без технологии – стиска ли ти?

Можете ли  да отидете на почивка и да зарежете всички технологии?

Без мобилен телефон, без интернет, без телевизия – само вие, любимите ви хора и заобикалящата ви реалност. Ако не сте се замисляли дали си струва да го направите, прочетете следващите редове. 

Всички сме наясно, че почивката е време за релаксация и за наслада. Тя ви дава шанс да се откъснете от динамичното ежедневие и да се отдадете на няколко дни покой – за душата, тялото и съзнанието. Без значение дали сте избрали прохладен планински курорт, сгушен сред ароматна китна зеленина или блаженството на плажната ивица с успокояващия плясък на вълните, това е време, което трябва да посветите на себе си, а не на технологиите, които и без това достатъчно ни поглъщат.

Въпреки това повечето хора инстинктивно вземат със себе си лаптопа, мобилния си телефон, таблета и всичко, което им позволява да държат връзка със забързания свят, от който уж се опитват да избягатАко изберете да оставите технологиите зад гърба си и да направите този своеобразен експеримент със себе си, се нуждаете от малко предваритена подготовка. 

На първо място, уведомете ръководителите и колегите си, че няма да имате достъп до интернет и телефон. Така или иначе, ако сте в отпуск, не би трябвало да ви притесняват. 

Изгответе списък със задачите, които трябва да свършите преди да заминете и го изпълнете стриктно, така че да не се налага друг да е зависим от вашата дейност.

Предупредете и близките си, с които общувате най-често, за да не се притесняват за вас и че ако е наложително, вие ще се свързвате с тях.

Още един плюс на това да оставите технологиите зад гърба си, като тръгвате на почивка е, че багажът ви ще бъде по-малко. Освен това няма да се притеснявате за опазване на вещите.

Ако изберете да си починете без електронните устройства около себе си, само броени дни, прекарани без технологии около вас, ще ви накарат да усетите как започвате пълноценно да се наслаждавате на почивката си, да се освобождавате от стреса и да забелязвате красивите неща, които ви заобикалят.

Можем да ви уверим, че времето, прекарано без технологии ще даде необходимия „рестарт” на съзнанието и тялото ви.

Е, стиска ли ви да отидете на почивка без да вземете джаджите си?