Популярни детски музеи и атракции в Европа

  • Популярни детски музеи и атракции в Европа
    Популярни детски музеи и атракции в Европа

Искате да организирате интересно пътешествие за цялото семейство? Търсите места, които ще са интригуващи и за малките и за големите?

Специално за вас, заедно с Банка ДСК и новата им кредитна карта DSK-Wizz Air, ви представяме едни от най-популярните детски музеи и атракции в Европа.

Статията е част от съвместната ни рубрика. В нея ще откриете ценни съвети за пътуване, пазаруване и нови дестинации, които да откриете през есента! Ще научавате най-новите и интересни хитрини, с които ще пътувате по-често, по-лесно и по-интересно!

Леголенд
Гюнцбург, Германия

Леголенд е популярен тематичен парк в близост до градчето Гюнцбург, в Южна Германия. Намира се между градовете Мюнхен и Щутгарт. Той отваря врати през 2002 г. и всяка година посреща над 1 млн. посетители.

Едно от любимите места за малки и големи е Miniland, където от 25 милиона лего-блокчета са пресъздадени цели градове като Берлин, Венеция, Хамбург, Франкфурт, Амстердам. Там ще видите и 4-те най-високи небостъргачи в света, изградени от 400 000 лего-блокчета в мащаб 1:150.

От 2017 г. врати отвори и Lego Ninjago World, където децата могат да тестват своята издръжливост, равновесие и сръчност. Към Леголенд има изградени и лего-тематични къщички, които предлагат отлични възможности за настаняване и обслужване от най- високо качество.

Популярни детски музеи и атракции в Европа

Работно време: 10:00 – 18:00 часа
Ако запазите своя семеен билет 7 дни преди посещението си онлайн, ще ви излезе доста по-изгодно. Цената за 4-членно семейство е 33 евро.

За повече информация можете да проверите в официалния сайт на Леголенд.

***

Зоопаркът в Берлин
Германия

Зоопаркът в Берлин е един от най-големите в света. Създаден е през 1844 г. като подарък от крал Фридрих Вилхелм IV за населението на града. Разположен е в югозападната част на парка Тиергартен, в центъра на Берлин. Тук можете да видите над 25 000 животни от над 2000 вида. Повечето от животните не са затворени в клетка, а им е създадена среда, максимално близа до естествената. Трябва да знаете, че можете да се включите в храненето на някои от обитателите на зоопарка. Проверете предварително графика за хранене, сигурни сме, че децата ви много ще се зарадват да нахранят животинчетата.

Най-популярните обитатели на берлинския зоопарк са пандите. Къщичката за птици пък е една от най-модерните в Европа и разполага с над 500 вида птици, много от тях доста редки. Не пропускайте да видите и полярните мечки. Съвсем близо до зоологическата градина се намира уникалният аквариум, дом на множество риби, земноводни и влечуги, така че можете да съчетаете посещението на двете места.

Популярни детски музеи и атракции в Европа

Работно време на зоопарка: 09:00 – 17:00 часа.
Аквариумът работи до 18:00 часа.
Цената на семеен билет, включващ двама родители и деца на възраст между 4 и 15 години, е 41 евро, а ако искате комбиниран билет зоопарк + аквариум, цената е 51 евро.

Още полезна информaция за Зоопарка вижте в официалния му сайт.

***

Музей на науката в Лондон
Великобритания

Ако искате да подарите на децата си едно по-образователно преживяване, посетете Музея на науката в Лондон. Там ще видят интересни предмети, променили целия ни живот. В музея е изложен локомотивът Били, който е най-старият оцелял локомотив на пара. Ако сте почитатели на космоса, можете да видите командния модул на Аполо 10, къде да се потопите в 4D филм и да се насладите на тръпката на летене в специален симулатор.

Това е един от най-големите музеи в Лондон. Основан през 1857 г. от Бенет Удкрофт и днес разполага с 300 000 експоната. В седемте му етажа се срещат минало, настояще и бъдеще.

Музеят организира и "Нощ на науката". Тогава 380 деца на възраст между 8 и 11 години, придружени от възрастни, са поканени да прекарат една вечер в опознаване на науката и нощуване в галериите, сред експонатите.

Популярни детски музеи и атракции в Европа


Работно време: от 10:00 часа до 18:00 часа без почивен ден.
Входът е свободен. Може да се наложи да платите такса само за някоя временна или гостуваща изложба.

Повече информация за атракциите и изложбите в музея можете да получите на официалния сайт.

***

Природонаучен музей във Виена
Австрия

Искате пътешествие назад във времето? Тогава Природонаучният музей във Виена е вашето място! Експозициите в 39-те изложбени зали обхващат всички аспекти от историята на нашата планета - формиране, животински свят, еволюция на човека. Музеят се помещава в изящен дворец с площ от 8 700 кв. м, който е открит  през 1891 г., заедно с намиращият се отсреща Музей на изящните изкуства.

В Природонаучния музей можете да видите скелети на динозаври и китове, препарирани екземпляри на различни изчезнали видове, вкаменелости, минерали. Един от най-впечатляващите експонати е огромен топаз, който тежи цели 117 кг!

Изключително любопитна е и колекцията от метеорити, която е най-голямата и най-старата в света. В дигиталния планетариум вие и децата ще научите интересни факти за космоса и ще видите отблизо Млечния път.

Популярни детски музеи и атракции в Европа

Работно време:
четвъртък – понеделник – 09:00 – 18:30
сряда – 09:00 – 21:00
почивен ден: вторник

Деца под 19 години влизат безплатно, ако са под 10 години – влизат само с придружител. Цената на билет за възрастен е 12 евро.

Допълнителна информация за Природонаучния музей вижте в официалния му сайт.

***

Музеят на играчките във Фигерес
Испания

Няма дете, което да не обича игрите, затова Музеят на играчките във Фигерес, Испания със сигурност ще накара детските сърчица да подскочат от радост. Тук ви очаква среща с играчките на малчуганите преди 10, 20, 50, 100, 2000 години. Играчките като конструктори, плюшени мечета, кукли, влакчета и т.н. са тематично разпределени и разказват сами за себе си.

Изложените в музея древни играчки са открити при археологически разкопки в околностите на Емпуриес и Тарагона и са от времето на древните гърци и римляни. Много впечатляваща е секцията с кукли. Тук можете да видите типичните за Каталония кукли по картон – пепас, восъчни кукли, кукли със сменящи се лица, първите кукли Барби от 1959 г. Ще видите и различни игри с карти, зарчета, оптически илюзии, комплекти за фокуси и какво ли още не.
Фигерес е родният град на Салвадор Дали, затова историята на художника присъства и в музея.

Популярни детски музеи и атракции в Европа

Работно време от октомври до май:
Вторник- петък – 10:00- 18:30
Събота – 10:30 – 19:30Ю
Неделя – 10:30 – 14:30
Почивен ден понеделник

Деца до 5 години посещавам музея безплатно. Цената на стандартен билет е 7 евро.

Още полезна и интересна информация за Музея на играчките прочетете в официалния сайт.

***

Аквариумът в Генуа
Италия

Ако вие и децата ви обичат обитателите на морския свят, задължително посетете аквариумът в Генуа. Той е най-големият в Италия и вторият по големина в Европа. Трябва да си отделите цял ден за изследване на морските дълбини от тропиците до Антарктида, за шоуто на делфините и за омагьосващите цветове на корали, риби и медузи.

Тук можете да видите над 12 000 животни от 600 вида, подредени в 70 екосистеми от цялото земно кълбо. В Европа няма друг аквариум, който да е събрал такова разнообразие от морски обитатели.
Не пропускайте да се порадвате на пингвините. Леденото им жилище е на две нива и можете да го видите веднъж под водата и веднъж на скалите от горния етаж. Най-интересни на посетителите са делфините и акулите. Едно ъгълче от Аквариума е посветено на любими анимации като „Търсенето на Немо“ и „Спондж Боб Квадратни гащи“. До всеки рисуван герой децата могат да се запознаят с истинския морски обитател. Аквариумът си е поставил за цел и да възпитава в мислене за природата и опазване на биоразнообразието своите посетители.

Популярни детски музеи и атракции в Европа

Работно време:
от 09:00 до 20:00 часа, като последното влизане е в 18:00, без почивен ден.

Аквариумът се намира на Старото пристанище, на 5 минути от историческата част на Генуа и на 10 минути от жп гара Пиаца Принчипе.

Деца до 3 години влизат безплатно. Билетът за деца от 4 до 12 години е 18 евро, а за възрастни е 26 евро.

Различните видове билети можете да проверите в официалния сайт на Аквариума.

***