Порту Санту – неоткритият португалски рай

  • Порту Санту – неоткритият португалски рай
    Порту Санту – неоткритият португалски рай

Порту Санту е малък остров със страхотен едноименен плаж. Островът, който е част от португалския архипелаг в близост до бреговете на Африка, е една от най-непознатите и привлекателни туристически дестинации.

Порту Санту се намира на 43 километра на североизток от остров Мадейра в Атлантическия океан и е бил познат на европейците от векове.

38626

Той е открит наново от португалски моряци, които се подслоняват там от вилнееща буря. Екипажите били изпратени да открият нови територии за Португалия, но на връщане били застигнати от стихията и по-късно нарекли своя пристан Порту Санту (Свещено пристанище).

38625

Първите португалски постройки се появили на острова през 20-те години на 13-и век, а заселниците водили труден живот с постоянна липса на питейна вода и нападения на пирати.

38620

Любопитен факт е, че Христофор Колумб е бил женен за дъщерята на управителя на Порту Санту и е живял на острова за кратко там, а домът му днес е музей.

38618

В наши дни Порту Санту е малко туристичсеко съкровище с 9 километра плажна ивица от мек, бял пясък, а за туристите има и няколко хотела, както и ресторанти.   

Вече ви се ходи в Португалия? Вижте най-добрите екскурзии до Португалия!