Рафтинг, каяци и още приключения в Кресненското дефиле!

  • Рафтинг, каяци и още приключения в Кресненското дефиле!
    Рафтинг, каяци и още приключения в Кресненското дефиле!

Рафтинг, каяци, планинско колоездене, парапланеризъм, катерене  са част от готините неща, които можете да правите по време на предстоящия Outdoor & White Water Fest, който ще се проведе на 31 март и 1 април 2018 г. в Център за приключения  и рафтинг кемп Адвенчър Нет!

Едни от най-актуалните алтернативни спортове влизат в програмата най-свежия фестивал тази пролет - Outdoor & White Water Fest! Това е второ издание на събитието, откриващо рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле. Фестивалът не само ще събере една сплотена общност на практикуващи разнообразни активности сред природата, но и ще предложи свежи възможности за отдих и забавления в специално обособени палатков лагер и музикална сцена.

Фестивалът ще обедини най-изявените представители на рафтинг и каяк общността, между които клубовете Adventure Net, Reflip, Раец, Атом, Nomad Team, Mashini Holidays, Tudurini Bros, Воден хоризонт. Всички те ще представят своята дейност и ще се включат в наситени с адреналин игри и състезания в бързи води, които се провеждат традиционно за откриването на сезона от опитните инструктори по Струма.

Рафтинг, каяци и още приключения в Кресненското дефиле!

Начинаещите също няма да скучаят, защото част от предизвикателствата са създадени специално за тях! За новобранците ще има игра с атрактивни награди за запазване на баланса от клуб Reflip, а желаещите да се посветят в изкуството на каяците в бързи води ще могат да се включат в еднодневен курс с инструкторите на Mashini Holidays Industry и Tudurini Bros.

Рафтинг, каяци и още приключения в Кресненското дефиле!

Празнична демонстрационна регата пък символично ще понесе по течението на Струма всички, осмелили се да скочат в лодките – посетители, журналисти, специални гости, инструктори и прочие.

Вече тече и записването за рафтинг спускания с инструкторите на Адвенчър нет на специална цена с 30% отстъпка. Така преживяването само по време на Outdoor & White Water Fest вместо редовните 50 лв. ще струва 35 лв. Можете да се запишете ТУК

Нова перспектива  към смайващия релеф на Кресненското дефиле ще предложат от клуб по парапланеризъм SkyCamp, чиито опитни тандемни пилоти ще издигнат високо във въздуха своите пасажери, за да им разкрият невиждани гледки над величествения Пирин и отвъд границите на страната, към планините, морето и езерата на Гърция и Македония. Ваучери за тандемни полети по време на фестивала могат да бъдат заявени ТУК.

Рафтинг, каяци и още приключения в Кресненското дефиле!

В изключително атрактивен велопоход ще могат да се впуснат почитателите на планинското колоездене. Маршрутът, подготвен от гидовете на Nomad Team специално за дните на фестивала, е по маршрут с. Влахи – Ощава – с. Стара Кресна. Трасето, преминаващо през едни  от най-вълнуващите и наситени с културни и природни забележителности места в региона, е със средна трудност. За записвания: 0884503530, 02/944 6765 и office@adventurenetbg.com.

Рафтинг, каяци и още приключения в Кресненското дефиле!

За най-малките пък ще има състезание по катерене на стената в кемпа, която по традиция се превръща в любима на децата. Надпревара по слаклайн ще се проведе в непосредствена близост до стената за катерене, сред шарената сянка на иглолистните дървета, палатките и цветната хамачена градина на Айляк хамак.

Жаден и гладен никой няма да остане, обещават организаторите. За най-вкусната и здравословна храна на взискателните приключенци ще се погрижи мобилният бус с домашно приготвени вкусотии Mangia Van, бирата ще е от най-планинарския бранд „Витошко лале“, а пък с по-твърди напитки и старопланински коктейли ще ни изненадват миксолозите от Винпром Троян.

Никак не е маловажен фактът, че целодневна музикална програма в кемпа ще поддържа градуса на настроението с DJ Vankata The Turntablist и айляците от Faces Band, чийто репертоар ще задоволи и най-претенциозния слушател с разнообразие от стилове.

Рафтинг, каяци и още приключения в Кресненското дефиле!

Специални гости на събитието ще бъдат алпинистът Боян Петров, както и представителни лица на общините Кресна и Симитли, които ще се представят с локално производство и фолклорни състави.

Пълната програма по днии часове, както и възможности за организиран транспорт  и настаняване ще бъдат обявени съвсем скоро!

Рафтинг, каяци и още приключения в Кресненското дефиле!