Rawlly – как се готвят сладкиши без грим

  • Rawlly – как се готвят сладкиши без грим
    Rawlly – как се готвят сладкиши без грим

Уютно и топло магазинче, в което ухае на сладкиши, приготвени с много любов. Павла и Веселка, които избират най-добрите продукти, за да приготвят без грим (без консерванти, ароматизатори и оцветители) цветни и невероятно вкусни сурови десерти. Мечтата им да пътуват по света, за да опитат нечувани плодове и подправки. Смелостта им да експериментират с невероятни рецепти (суров козунак, някой?).

Само от тези няколко изречения можете да сте сигурни, че влезете ли в магазинчето за сурови сладкиши Rawlly, (не)очаквано ще се озовете у дома си. И понеже за десерти е светотатство да се говори вместо да се ядат, спираме дотук. Даваме думата на Павла и Веселка, чието интервю можете да изчетете, докато пътувате към магазинчето на Rawlly.

- Кой стои за Rawlly и какво да очакваме на ул. Бисер 16?

- Зад Rawlly стои вече голям екип. Създадохме го ние, Павла и Веселка, с помощта на много близки приятели, а вече сме и екип от 6 души, които много обичат работата си и са винаги заредени с много идеи. На "Бисер" 16 очаквайте уютна и топла обстановка, в мъничко магазинче, с приятна музика, грижливо приготвени сладкиши.

Rawlly – как се готвят сладкиши без грим
Снимка: Rawlly

- Как се приготвя храна без грим?

- С много внимание. Избираме хубави и качествени суровини, ароматни, цветни, по-възможност в сезона си. Използваме техните природни качества, за да постигаме цветовете и красотата на десертите си. Така те са без грим – няма изкуствени оцветители, консерванти и други нежелани от нас съставки.

Rawlly – как се готвят сладкиши без грим
Снимка: Rawlly

- Къде откривате вдъхновение за нови рецепти?

- Навсякъде – като започнем от самата ни кухня, минем през пазаруването на плодове, и стигнем до интереса ни към изкуството, музиката, хобитата на хората, които макар и привидно – нямат нищо общо с кулинарията. Вдъхновение има навсякъде.

Rawlly – как се готвят сладкиши без грим
Снимка: Rawlly

- Кой е най-нестандартният ви експеримент и защо се оказа успешен?

- Суровият козунак – стана си наистина хит – не спахме по Великден – никой не предполагаше, че ще има такъв интерес към подобна ексцентрична рецепта! Оказа се успешен, защото беше нещо различно, невероятно вкусно и ароматно и наистина носещо се пак духа на празника.

Rawlly – как се готвят сладкиши без грим
Снимка: Rawlly

- Как успявате вместо с клиенти да се сдобивате с приятели – така изглежда от вашата фейсбук страница?

- Държим се в Роули като у дома си – всеки дошъл да ни види е наш гост и ние сме щастливи да го посрещнем – всички тези хора уважават труда ни и ние искаме да сме заобиколени от тях, затова се грижим за приятелите си – за да останат с нас.

Rawlly – как се готвят сладкиши без грим
Снимка: Rawlly

- Какво е най-голямото предизвикателство, пред което се изправяте в Rawlly?

- Да се справяме с всичко едновременно – това си е много голямо предизвикателство! Да намираме сили за още вдъхновение след множество безсънни нощи – да опознаваме хората от първият си разговор с тях, за да им помогнем да изберат най-подходящия за тях сладкиш.

Rawlly – как се готвят сладкиши без грим
Снимка: Rawlly

- Какви пътешественици са Веселка и Павла?

- Ха-ха – в момента пътешествията са почти само в мечтите ни – не ни остава много време за това – но пък в началото на такава инициатива е нормално. Трябва да положиш много грижи, усилия и компромиси. Обаче ние сме щастливи, защото виждаме усмивките и щастието на хората, част сме от техните най-мили моменти И знаем, че съвсем скоро, откривайки нови съмишленици – ще станем пак пътешественици. Искаме да пътуваме много, в екзотични страни, да опитваме подправки и странни нечувани плодове. Искаме също понякога да си починем сред природата, макар и наблизо. Но като цяло, при първа възможност, ще сме ГОЛЕЕЕМИ пътешественици.

Rawlly – как се готвят сладкиши без грим
Снимка: Rawlly

- Кои са любимите ви дестинации за вдъхновение в България?

Павла: Аз обичам да си ходя на моето най-прекрасно село – Тешово, в Пирин, както и при мама и татко в Белене. Също така обожавам Тюленово – Северното Черноморие. Веселка: Когато имам нужда от почивка и вдъхновение, се озовавам някъде из Родопите. Харесвам природата там, гостоприемството на хората и уюта на планината.

- Коя е пейката с най-хубавата гледка, където сте били?

- Една пейка в парка до Руската църква, където си открадваме време да седнем и споделим мечтите, вдъхновенията и идеите си. Последно там решихме да направим декемврийския ни каталог.

*

Rawlly са в София, квартал Лозенец, ул. Бисер 16. Фейсбук страницата им е тук.