Разходка из улиците на Стара София

  • Разходка из улиците на Стара София
    Разходка из улиците на Стара София

Авторът на популярния проект „Исторически маршрути” Здравко Петров представя първия си туристически наръчник за историческите пластове на София на 30 септември в Регионален исторически музей София.

Авторът на популярния проект „Исторически маршрути: СофияЗдравко Петров ни повежда на смайваща историческа обиколка из столицата, разкривайки ни непознатото лице на града в едноименния си пътеводител за столицата.

Разходка из улиците на Стара София

На 30 септември от 18:30 часа книгата ще бъде официално представена в Регионален исторически музей София. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община.

Разходка из улиците на Стара София

Луксозното цветно издание „Исторически маршрути: София” (ИК „Сиела”) проследява историята на столицата ни чрез редица известни или потайни сгради, пазещи паметта за ключови за българската история събития и личности, и съдържа повече от 200 цветни фотографии и стари пощенски картички.

Разходка из улиците на Стара София

80 обекта от 7 исторически периода са побрани в страниците на луксозния пътеводител за историята и архитектурата на столицата „Исторически маршрути: София”. Авторът на книгата Здравко Петров представя културното наследство на София в перфектното съчетание на неговото разнообразие и единство.

Разходка из улиците на Стара София

На страниците на книгата Петров ни повежда на любопитна разходка из най-големия софийски музей – улиците на града, разказвайки ни историята на София с помощта на архитектурата. Сред 80-те обекта, описани в книгата, срещаме както емблематични сгради като Военния клуб, Народен театър „Иван Вазов” и Софийски университет „Св. Климент Охридски”, така и не толкова популярни къщи, банки и застрахователни дружества, част от които са съхранени и до днес, а други – запазени само в старите пощенски картички. Богатството на книгата е допълнено от впечатляващ снимков архив, както и трудно достъпни карти на Стара София, които реконструират отминали периоди и изгубени места в града.

Разходка из улиците на Стара София