Един доста подценяван софийски парк

  • Един доста подценяван софийски парк
    Един доста подценяван софийски парк

Има места, които са точно под носа ни и може би точно за това лесно ги подценяваме.

Ако сте в София и се чудите с какво местенце да разнообразите разходките си в града, имаме идея за вас. А освен всичко друго до него се стига с метро! След като слезете на станция „Дружба” в едноименния квартал, са ви нужни само няколко минути ходене, за да стигнете до парка с езерцето, който е неизвестен за голяма част от жителите и гостите на града.

Интересна е появата на езерото. То изниква през 70-те години на миналия век от подпочвени води при изкопни работи за извличане на строителни материали за разширяване на жилищния комплекс. Постепенно, с течение на годините, теренът се благоустроява, бреговете улягат и около него е създаден парк. От южната страна, съответно на малкия и големия дял от езерото, са изградени черквите „Св. преп. Наум Охридски“ и „Св. Въведение Богородично“.

Един доста подценяван софийски парк

Инфраструктурата в района е доста стара, но е в сравнително добро състояние. В околността можете да намерите приятни квартални заведения, в които да хапнете или пийнете по нещо, докато се любувате на светлините, отразяващи се във водите на езерото.