Разкриха тайната на мистериозно появяващите се и изчезващи монолити

  • Разкриха тайната на мистериозно появяващите се и изчезващи монолити
    Разкриха тайната на мистериозно появяващите се и изчезващи монолити

Групата „Най-известният артист” призна авторството на мистериозно появяващия се и изчезващ монолит, като публикува негова снимка на сайта си в Instagram и предложи да го доставя при поръчка срещу 45 000 щатски долара. Групата придружи снимката с препратки към статии за монолита, след което обяви, че е издигнала още един в националния парк „Джошуа III” и потвърди авторството си след зададените въпроси.

Първият метален монолит се появи в пустинята в Юта, САЩ миналия месец. Две седмици по-късно той изчезна, като според свидетели е демонтиран и натоварен на камион от четирима мъже.

След това се появи подобен монолит в Румъния, а третият изникна в сряда край Атаскадеро, Калифорния, САЩ.

Появиха се безброй предположения за произхода на монолита – от извънземен до маркетингова кампания. Още в началото някои хора подозираха, че това може да е арт инсталация.

Малко по рано обаче тайнствен монолит се появи и във Великобритания на остров Уайт, като преди това три подобни обекта бяха открити в САЩ и Румъния.

Разкриха тайната на мистериозно появяващите се и изчезващи монолити

Британският монолит беше открит случайно от местния жител Том Дънфорд, докато разхождал кучето с приятелката си. На популярния плаж Комптън той открил мистериозен монолит с огледална сребриста повърхност, отразяваща светлината. Той разказа за това пред местна медия.

„Знам всички тези истории за монолити, за които се съобщава напоследък, така че веднага го разпознах. Човекът, който го е поставил там, знае какво прави. Той (монолитът) наистина отразява светлината...Не вярвам в конспиративни теории”, каза Дънфорд.

Монолитът е висок около 3 м. Кой го е инсталирал, все още не е известно. Находката предизвика суматоха на острова, а това е четвъртият открит по света подобен монолит.