Рок академия и бирен фест в Троян

  • Рок академия и бирен фест в Троян
    Рок академия и бирен фест в Троян

Във времена, в които е трудно за прохождащите български рок групи да намерят трибуна, град Троян за трета поредна година ще стане една истинска академия за тази музика.

От 19 до 21 юни 2015 г. на площад "Възраждане" в града ще се състои Рок Академия Троян 2015 и Бирен фест. Основната цел на събитието е да даде възможност на най-обещаващите млади български рок групи да покажат таланта си пред голяма публика и да подпомогне развитието им. За тази година от 23 групи, участвали в предварителния конкурс със свои песни, специалната комисия на феста е избрала 10 състава. Бандите са били оценявани от комисията по аранжименти, текст, структура и изпълнение на песните им.

Селектираните групи и техните парчета за „Рок Академия Троян 2015“ са:

Инфинити - На ръба

Anekdot - To rise in blind eyes

BloodRush - We lose the crown

Buckstone - Looking for answers

Chainsaw Babies - Miss Love

Dumbfound - Constant motion

Invisible Dreams - The cage

Power Enslave - Echo of Souls

Project-One - Greenberg

The Dust - Dragonslayer

Както всяка година, фестът ще има специални гости. През 2015 г. това ще са добре познатите в България Буги Барабата с „Бараби Блус Бенд (в петък, 19 юни, от 19:30 часаи Б.Т.Р., със специалното участие на Кирил Маричков (събота, 20 юни, 21:30 часа). Гвоздеят на програмата ще е в петък, 19 юни, от 21.00 часа, когато на сцената ще се качи сръбската банда Pero Deformero.

Организаторите на фестивала са се погрижили за това посетителите на събитието да се забавляват и образоват през всичките три дни от провеждането му и са изпълнили програмата с интересни акценти - от мото събитие до караоке, от награждаване на конкурси за ученици до майсторски класове по китара и барабани. Доброто настроение ще се поддържа от водещия на събитието - радио-журналистът Симеон Чешмеджиев, както и от доволните количества бира.