Сан Франциско вече изисква доказателство за ваксинация за закрити помещения

  • Сан Франциско вече изисква доказателство за ваксинация за закрити помещения
    Сан Франциско вече изисква доказателство за ваксинация за закрити помещения

Ако планирате да посетите Сан Франциско тази година, ще ви трябва доказателство за ваксинация, за да се насладите на многото дейности и места, които предлага градът. Сега той се присъединява към Ню Йорк, за да наложи доказателство за ваксинация като условие за влизане в закрити заведения като ресторанти, барове, фитнес зали и места за забавление, като правилата влизат в сила на 20-и август.

Местните власти съобщиха за плана в четвъртък. За разлика от Ню Йорк, където покровителите трябва да представят доказателства само за една ваксина, Сан Франциско ще изисква хората да бъдат напълно ваксинирани. Тези правила важат за всеки, който посещава концерти, спортни игри и събития с повече от 1000 посетители; или тези, които посещават кафенета, барове, фитнес зали и други фитнес центрове. Правилата не се прилагат за лица под 12-годишна възраст или тези, които не отговарят на условията за ваксинация.

Правилата ще влязат в сила на 20 август, но бизнесът ще има срок до октомври, за да гарантира, че персоналът им е ваксиниран. Местните жители и туристите, които посещават града, могат да представят своите хартиени ваксинационни карти за центрове за контрол и превенция на болести на хартиен носител, за да влязат на местата. Жителите имат втора възможност, тъй като Калифорния също е създала онлайн система за хората да качват своя статус на ваксинация – с баркод, който може да бъде сканиран на входовете. Международните посетители на Сан Франциско, които са били ваксинирани извън САЩ, могат да покажат хартиено или цифрово копие на официалния си запис на ваксина.

Сан Франциско е град на изключителни музеи, много от които се помещават в характерни, неконвенционални сгради. Местният Музей на модерното изкуство отстъпва по богатство на колекцията си единствено на своя нюйоркски съименник.

Фактът, че Сан Франциско е един от най-космополитните градове в света, личи и от качеството и разнообразието на кухнята му. Със своя оживен пазар, ресторанти и кафенета, обновеният фериботен терминал на крайбрежната улица Ембаркадеро е същинска витрина за тази страст. Живописният Рибарски кей, гледащ към залива, се слави с морската си храна, а зад ярко боядисаните традиционни фасади на Чайнатаун има стотици ресторанти, които обслужват една от най-големите китайски общности извън самия Китай, както и много любопитни посетители.