Съвети за практично подбиране на гримове за пътуване

  • Съвети за практично подбиране на гримове за пътуване
    Съвети за практично подбиране на гримове за пътуване

Следващите редове ще бъдат насочени към дамите, които обичат да носят част от гримовете си по време на път.

Вижте как по-компактно да опаковате декоративната козметика така, че да се събира в малък несесер, да не заема много място, но да ни бъде максимално ефективна за всякакви визии – ежедневни, бизнес и вечерни. Ще ви дадем няколко съвета за това как да поберете всички необходими гримове в несесер с размер 23х14 см.

Нека започнем с фон дьо тена, с който лесно и бързо да изравните тена на лицето. Освен него можете да вземете и палитра за контур, която служи и за фиксиране на лицето или пудра.

Добавете и руж, богата палитра сенки, в която да има матови кафяви сенки, които ще можете да използвате за оформяне на веждите, както и черни сенки, които да служат и за очна линия. Нека присъстват и по-неутрални цветове за ежедневни визии, както и по-тъмни нюанса за опушени гримове.

 

Съвети за практично подбиране на гримове за пътуване

За всеки случай вземете и черен молив в несесера и спирала. Добавете и балсам за устни, както и две червила – едното с лек нюанс, подходящо за деня, а другото с такъв, подходящ за вечерта. 

След това идва ред на способите за нанасяне на грима. Добре е да сложите в багажа си двойна четка (от едната страна пухкава и обемиста за руж, а от другата – плоска за фон дьо тен или хайлайтър) и втора двойна четка – за поставяне на сенки в основата на миглите, вътрешните ъгълчета на очите или за оформяне на веждите. Вземете и една пухкава четка, която помага за преливане на цветовете, както и една малка четка, която от едната страна е фина за нанасяне на очна линия, а от другата има гъбичка за опушване на окото.

Съвети за практично подбиране на гримове за пътуване

Е, това е цялата най-важна козметика, която може да бъде побрана само в един несесер. Съветваме ви да не вземате голям брой гримове. Изберете практични неща, които да използвате за разнообразни случаи и поводи.