Швейцарският курорт, в който колите са забранени

  • Швейцарският курорт, в който колите са забранени
    Швейцарският курорт, в който колите са забранени

Мюрен е един от най-красивите швейцарски курорти.

Той ще ви спечели със своите спиращи дъха панорамни гледки, мултифункционални спортни съоръжения и неподправена автентичност.

Мюрен е типично алпийско градче и все пак различно в доста отношения. Интересен факт е, че това е едно от малкото населени места в Швейцария, до които не може да се стигне с моторно превозно средство заради географското му разположение. Можете да пробвате планински маршрут или пътуване с влак, от намиращия се в долината град Интерлакен, за да го посетите.

Курортът се намира на 1650 м надморска височина в швейцарския кантон Берн и оттам се разкрива удивителна гледка към величествения масив Айгер – Мьонх – Юнгфрау. Мюрен е подходящ за посещение и през лятото, и през зимата, заради множеството маркирани пътеки, красиви извори, перфектни условия за ски или колоездене (в зависимост от сезона) и уютни дървени постройки с пъстроцветни веранди.

Швейцарският курорт, в който колите са забранениСнимка: lawepw/Flickr

Друг интересен факт е, че Мюрен е най-високо разположеното, постоянно обитавано селище в кантон Берн. Постоянното му население наброява едва около 450 души, а това в комбинация с факта, че липсват и каквито и да било превозни средства, може да ви говори колко спокойна би била ваканцията ви там.

Швейцарският курорт, в който колите са забранениСнимка: Vasile Cotovanu/Flickr

В Мюрен ви очакват стари дървени къщички, украсени с цветя, антиквариати, ски мероприятия, спортни забави, приличащи на същински фестивали и не на последно място, разбира се, гостоприемно отношение.

Швейцарският курорт, в който колите са забранениСнимка: Christoph Strässler/Flickr

Хубавото на този курорт е, че лесно и удобно можете да стигнете до почти всяка точка от панорамата, на която не спирате да се любувате. Сред забележителностите в района, които не бива да пропускате, са водопадите Трюмелбах, намиращи се в планинските недра в долината Лаутербрунен (често наричана „Долината на 72-та водопада”), както и китното селце Гимевалд, откъдето лесно може да се стигне до връх Алмендхубел (1907 м).