Солните полета Боневил са като от друга планета

  • Солните полета Боневил са като от друга планета
    Солните полета Боневил са като от друга планета

Солните полета Боневил се намират в окръг Туеле в северозападна Юта, САЩ.

Те са остатък от езерото Боневил, представляват най-големите солните полета на запад от Големите езера, а пейзажът им не е като това място въобще да се намира на Земята. Всъщност, по-скоро приличат на декор на научнофантастичен филм.

Полетата са наречени на Бенджамин Боневил – американски военен, който е изследвал района в началото на 19-и век, а днес там се провеждат редица състезания, които ползват идеалния равен релеф. От 1914 година там се провежда състезание с мотори, на място, известно като „Пистата Боневил“.

36920

В равнината има няколко големи състезания като Bonneville "Speed Week" в средата на август, а след него са World of Speed през септември и World Finals в началото на октомври. В тях участват коли, камиони и мотоциклети, а Bub Motorcycle Speed Trials е само за мотоциклети. Всички те са съобразени със състоянието на солната настилка, а през 2014 г. и 2015 г. Speed Week не се провеждало, заради нея.

36921

Заради специфичната настилка, някои продукции като Independence Day, SLC Punk, Top Gear и Pirates of the Caribbean: At World's End са били снимани на Боневил.