Спиш безплатно в хотел в Италия, даваш вещ в замяна

  • Спиш безплатно в хотел в Италия, даваш вещ в замяна
    Спиш безплатно в хотел в Италия, даваш вещ в замяна

След като преди време ви разказахме как италианците измислиха безплатното пътуване, а съвсем наскоро ви споделихме къде в Италия има фонтан с безплатно вино, идва ред на нова любопитна и безплатна инициатива. 

Този ноември се провежда Седмицата на бартера, която ви дава възможност да нощувате в избрани хотели с категория bed&breakfast на бартер. Вместо с пари, за престоя си заплащате с предмети или услуги.

Като туристи можете да предложите на хотелите предмети, които не ползвате вече - битова техника, мебели, декорации за интериора, кухненски прибори (знаете, как се крадат, ли крадат приборите от ресторантите!), хранителни продукти и много други.

Можете да предложите на бартер за нощувките си и услуги – ремонт на техника или на помещения, музикални изпълнения и дори уроци по чужди езици.

За да се включите в седмицата на бартера, е необходимо да влезете на сайта на инициативата, да си изберете хотел и да му изпратите предложение. Освен това и самите хотели имат списъци с бартерни предмети и услуги, от които се нуждаят. Текущата Седмица на бартера продължава от 14 до 20 ноември 2016 г., но следете и за нови издания.

Сайтът на инициативата е тук.