Средновековен лагер в Червенската крепост

  • Средновековен лагер в Червенската крепост
    Средновековен лагер в Червенската крепост

От 4 до 6 май 2019 г. ще се проведе фестивалът „Средновековен лагер Червен“.

Историческите възстановки ще оживят територията на Червенската крепост като представят моменти от епохата на Средните векове.

Посетителите ще се потопят в епохата на Второто българско царство – време на велики царе и императори, на висока култура и на безпросветно невежество, на религиозни спорове и на епични войни с ромеи, кръстоносци и неверници. Достоверни реконструкции на средновековни български облекла, украшения, оръжия, и на предмети от всекидневието ще допълнят разказите за Средновековна България и за живота на нашите предци. Не само за царете и техните героични битки, но също и за обикновените хора, за делниците и празниците, за грижите и забавленията, за занаятите и търговията. За по-смелите ще има стрелба с лък и хвърляне на копие.

Средновековен лагер в Червенската крепост

Средновековната кръчма „Странстващата бъчва“ ще предложи вкусно хапване в демонстрационна кухня за автентични готварски рецепти, заедно с емблематичната напитка за епохата – медовината. 

Средновековен лагер в Червенската крепост

Във всеки от трите дни на лагера организаторите ще ви разкажат по една история, от която ще научите повече за живота в Средновековна България. Историите и битките ще бъдат представени на: 4 май (събота) от 17:00 ч, на 5 май (неделя) от 17:00 ч и на 6 май (понеделник) от 10:00 ч. Ще има смели военначалници, красиви болярки, чудотворни икони и, разбира се, какво е една истинска история без здрава битка, пресъздадена на живо?

Средновековен лагер в Червенската крепост

Събитието се организира от варненското сдружение „Чигот“ с участието на СНЦ „Търновци“ и независими реенактори, по покана на Регионален исторически музей – Русе.

Следете събитието във Фейсбук!

***