Станете виртуален космически турист с НАСА

  • Станете виртуален космически турист с НАСА
    Станете виртуален космически турист с НАСА

Може да не е възможно да посетите други планети все още, но тези нови виртуални разходки от НАСА дават представа  какво би могло да бъде да стъпите на алтернативна Земя.

Тяхното туристически бюро ви позволява да правите онлайн обиколки на други планети, далеч от нашата собствена слънчева система.

Сред планетите, до които можете да се докоснете, е Кеплер-16б, която има две слънца. Това означава, че всички обекти на повърхността, като скалите, които можете да видите, хвърлят двойна сянка. На Кеплер-186f тревата е червена, тъй като фотосинтезата е повлияна от "звездните червени вълни".

Учените все още не знаят дали действително може да се поддържа живота на тази планета. Тя обаче е първата, открита в "обитаемата зона" на друга звезда, която е сходна с тази на нашата земя.

Станете виртуален космически турист с НАСА
Снимка: NASA

Друга планета, до която можете да се разходите, е Tрапист-1e. Тя е малко по-малка от Земята, но има една огромна разлика... една година там, трае само четири земни дни.

Станете виртуален космически турист с НАСА
Снимка: NASA

Тъй като тези планети са много далечни, все още не е възможно да се открият атмосферите им, ако изобщо имат такива. Ние имаме ограничени познания за това, какво наистина представляват тези светове. Повърхностните визуализации обаче ни позволяват да си представим някои от възможностите, които се крият там!