Топ 10 най-крадени вещи от хотела

  • Топ 10 най-крадени вещи от хотела
    Топ 10 най-крадени вещи от хотела

Хавлиена кърпа? Тук. Чехли? Тук. Минибар? Тук. Добре, значи вече можем да си тръгваме от хотела.

Това, което вие наричате „сувенир от почивката“, за собствениците на хотели е по-скоро „Още един идиот си открадна хавлия. Какво правят с толкова много хавлии?!“. Повечето посетители на хотелите не си тръгват с празни ръце оттам. И ако си мислите, че една хавлия не е кой знае какво, вижте докъде стигат някои хора, лишени от всякакви задръжки. Този топ 10 има само безспорен номер едно – всички останали са в случаен ред.

1. Вездесъщата хотелска хавлия

Вездесъща, защото е толкова харесвана, че ако се продаваше, щеше да направи някого богат. Изглежда всеки има поне една хотелска хавлия у дома си. Някои - цели колекции. Цената й се вдига, ако има избродирано лого на хотела.

2. Под...

Оказва се, че нищо не е в безопасност, когато имате хотел. Дори и пода. Един посетител толкова много харесал килима в стаята си в хотел в Лас Вегас, че го нарязал на парчета и го изнесъл целия на тръгване.

3. Минибар и диван

В Дубай гости харесали толкова съдържанието на минибара, че си го взели... заедно със самия минибар и един диван. 

4. Крушки

Проучванията достигат и до много по-дълбоки проблеми. Например, доста често разпространена практика е гостите да си тръгват с всички електрически крушки от стаята си (не че ви даваме идеи).

5. Дистанционното управление

Мисля, че някои гости са извънземни мутанти, които се хранят с дистанционни управления“, заявява управителят на един американски хотел. Въпреки че дистанционното едва ли ще работи на друг телевизор, различен от този в стаята им, хората просто не могат да се спрат, сякаш то само скача в куфара им.

6. Или части от него...

Слава богу, не всички са толкова непрактични в подхода си към хотелската кражба. Вероятно ще ви учуди, че обезпокоително напред в повечето класации за най-крадени вещи от хотел, са... батериите от дистанционното на телевизора. Ето това вече е обмислен престъпен акт!

7. Телевизор

Още един практичен подход към нелогичната кражба на дистанционно за телевизор – вземете и телевизора, за да има къде да си ползвате дистанционното.

8. Закачалка за дрехи

Така, значи досега си държахте дрехите намачкани, а сега изведнъж решихте, че няма как да стигнете до вкъщи без закачалки?

9. Дайте ми опорна баня и ще (за)дигна всичко от нея

Не, тук изобщо, въобще и ни най-малко не става дума за шампоаните и сапунчетата, които ви се полагат. Говорим за далеч по-ценни неща като сешоари, огледала за гримиране и рафтчета (!) над мивката.

10. Колекция на идиота

Ето и някои от най-идиотските (макар и не най-често срещани) неща, открадвани някога от хотелска стая: климатик (около 120 кг, метнат през прозореца), плъзгащи се врати на гардероб, цветен ксерокс (от конферентна зала), табелка с номер на стаята, изтривалка за баня, легло (бих искала да видя това!).

А вие какво сте крали от хотел? (може да не ни казвате от кой хотел)