Топ 10 забавни детски книги за това лято

  • Топ 10 забавни детски книги за това лято
    Топ 10 забавни детски книги за това лято

Любимото време на всички деца – лятото с неговата ваканция, с морето и безгрижните игри, е в своя разгар.


Използвайте свободните дни, за да провокирате въображението на децата си със следващите 10 забавни детски книжки, препоръчани от издателство „Хермес“:

1. „Дракон от легендите“ (+3D пъзел)

Зарадвайте детето си със сглобяем 3D дракон! Комплектът съдържа елементи, от които ще направите страхотен цветен макет на страховития дракон от легендите. Сглобяването ще развие сръчността на детето ви и ще сплоти семейството, докато всички заедно работите по проекта. А от илюстрованата книжка детето ви ще научи популярните митове и предания за драконите, както и някои любопитни реални факти, които стоят в основата им.

Комплектът се състои от:

- 87-сантиметров макет на дракона от легендите;
- лесни за следване инструкции за сглобяване;
- илюстрована книжка с интересни факти за драконите.

2. „Говореща книжка: English ABC

Мислите, че ученето не може да бъде приятно и забавно? Вземете тази книжка с вас (и един флумастер), когато тръгвате на път, и ще се уверите точно в обратното! От тази забавна книжка децата сами ще научат английската азбука. Към всяка буква има пъстра илюстрация, две думи и бутон с произношението. И не само това – децата могат да се упражняват в редовете, а след това да изтрият написаното!

3. „Приказките на Шехерезада“

Според легендата някога в Индия царувал жесток владетел. Всеки ден той вземал нова жена, а на разсъмване я убивал. Накрая останала само една девойка – Шехеразада, дъщерята на великия везир. Когато я отвели при царя, тя започнала да му разказва приказка. Призори обаче спряла на най-интересното място и продължила историята на следващата вечер. За хиляда и една нощи сладкодумната девойка разказала на владетеля много чудесни приказки. Той я обикнал и пощадил живота й. Така се появили приказките на Шехеразада, които пленяват въображението на малки и големи от векове насам. А какво отличава това издание от всички останали? Великолепните илюстрации на художника Борис Стоилов вдъхват нов живот на магическия свят на Изтока и приключенията на Аладин, Синдбад Мореплавателя и Али Баба, които ще пленят вас и детето ви.

4. „Русалки“

Не сме забравили момиченцата, а когато става въпрос за лято, не може да минем без русалки.

Тази прекрасна книжка с вдигащи се капачета и забавни игри кани децата в тайнствения и красив свят на русалките. Там те ще се срещнат с русалки в лагуните, на гребена на пенливите вълни или сред коралите. Вълшебните изненади ще омагьосат децата и те ще се забавляват с часове!

5. „Пиратски кораб“ (+3D пъзел)

Темата за лято навява асоциации за море, пясък, русалки... и кораби. А какво по-вълнуващо и забавно от приключения с пиратски кораб! От това луксозно издание детето ще научи много интересни факти за пиратите и ще може да построи пиратски кораб. Трябва само да съедини елементите от конструктора. С помощта на фигурките на герои то ще се впусне в невероятни приключения: ще кръстосва морета, ще напада кораби и ще търси съкровища заедно с пиратите!

6. „Патенцето Па-па“ (книжка за баня)

Ето и едно чудесно лятно предложение за най-малките. Тази бебешка книжка за баня е с музикален бутон. Изработена е от безвредни пластмаси без PVC. Почиства се с топла вода и сапун. Може да се дъвче и мокри, съхне бързо.

Освен това разказва веселата история за патенцето Па-па, което обича да си похапва и как неговите приятели го учат да споделя храната си с другите. С пъстрите си илюстрации и весели стихчета тази мека книжка за баня ще се превърне в любима играчка на малчуганите.

7. „Прелестни феи“

Друга книжка, с която детето ви ще се занимава по време на път или в горещите следобедни часове. Продуктът съдържа две картонени кукли и над 120 шаблона на дрехи и аксесоари. Момиченцата могат сами да изберат вечерна рокля, шикозни обувки и стилни аксесоари за красивите феи и принцеси. След това трябва само да ги съчетаят, за да създадат елегантни тоалети и да се забавляват!

8. „Забавна книжка за сезоните: Лято“

Още едно забавно предложение, когато тръгвате на път или търсите занимание за детето. Книжката съдържа 40 цветни стикера и приятна лятна история.

9. „Модерни момичета“

Друга интересна и занимателна книжка за всички момичета, които обичат да творят, рисуват, оцветяват, украсяват и съчетават дрехи или просто обичат модата. В нея бъдещите дизайнерки ще научат как правилно да подбират и комбинират дрехи, бижута и аксесоари, да измислят нови прически и да нанасят грим. Освен всичко това на корицата ги очаква и красива гривна, която да украсят със стикерите!

10. „Голяма книга на животните“ (с таблет)

Последното предложение е наистина уникален продукт, който ще се появи на български пазар в средата на лятото. Очаквайте скоро „Голяма книга на животните“ – модерна и забавна енциклопедия с таблет, която ще се превърне в любимата книжка на детето ви! В нея то ще се запознае с животни от целия свят и ще научи кои са обитателите на гората, джунглата, саваната и океана. А с помощта на таблета детето ще чуе 85 реални звука, които издават животните.