Топ 15 плажове в Ямайка (част 2)

  • Топ 15 плажове в Ямайка (част 2)
    Топ 15 плажове в Ямайка (част 2)

Плажът на Ямайка е толкова разнообразен, колкото и релефа на острова.

От нежните вълни в Half Moon Beach до рая за сърфисти в Boston Bay Beach, има множество начини да се насладите на пясъка и да сърфирате на този карибски остров.

Ето най-добрите плажове в Ямайка.

Бостън Бей Бийч

Плажът на Бостън Бей се намира в малко китно заливче и макар златният му пясък да е привлекателен, формата на залива и преобладаващото време го правят идеално място за сърф. Има душове, съблекални, спасител и малък ресторант.

Плаж Уинифред

Кацнало на скала и на 13 километра източно от Порт Антонио е малкото селце на Fairy Hill. Следвайте пътя стръмно надолу и ще стигнете до плажа Уинифред, още една прекрасна ивица, която има сериозна опасност да ви оставих без думи, дори без дъх.

Това е единственият истински обществен плаж на този участък от брега и има страхотна атмосфера, с щандове за храна и напитки, озвучителни системи през уикенда и ямайци от всички сфери на живота. Ако шофирате, моля направете дарение за паркиране - плажът разчита на публични средства за издръжката си.

Дискавъри Бей

Този красив залив с форма на подкова, на 8 мили западно от залива Рънуей и на 8 мили източно от Рио Буено, е популярно курортно място за местните жители, привлечени от плажа Пуерто Секо. Много от най-богатите семейства на Ямайка имат ваканционни вили по хълмовете тук. Самият град има особена привлекателност.

Рибарски плаж

Това е най-централно разположеният плаж, минаващ на изток от хотел Treasure Beach до плажа Jack Sprat. Наблюдава се от забележително дърво buttonwood, което отдавна привлича вниманието на поети, художници и дърворезбари. Това е добро място за слънчеви бани и плуване и популярно място за наблюдение на залеза.

Bamboo Beach Club (Reggae Beach)

Този чист плаж с жълт пясък е без шумотевици и популярен само сред туристите, поради високата цена за прием. Местните жители все още го наричат ​​със старото си име, Reggae Beach. Каяците се предлагат под наем, има съблекални, а пилешкото и рибното месо са лесно достъпни. В горещ ден с круизен кораб в Очо Риос, мястото става абсолютно пренаселено.

Parottee Beach

На няколко мили южно от река Блек, като продължение на плажа Heavy Sands - по-тъмен пясък, обсипан с черупки и много чист океан. Отлично за плуване, но не плувайте твърде далеч, тъй като тук вероятно ще бъдете сами.

Лайм Кей

Идиличният Лайм Кей в Порт Роял е един от половин дузина или така необитаеми, бели пясъчни коралови плажове на около 3 километра от брега на Порт Роял. Обезсмъртен във финалната демонстрация на филма The Harder They Come, той е идеален за слънчеви бани и гмуркане с шнорхел. Бараките продават храни и напитки.

Плаж Хелшиър

Hellshire Beach е фънки място с десетки ярко боядисани хижи и сергии, в които се продават бира и риба. Това е оживено място през уикендите, със звукови системи в неделя вечер. На сутринта рибарите влизат с улова си. Във всеки ден от седмицата обаче това е завладяващо посещение, парче от „истинската“ Ямайка отблизо.