Топ 15 плажове в Ямайка (част 1)

  • Топ 15 плажове в Ямайка (част 1)
    Топ 15 плажове в Ямайка (част 1)

Плажът на Ямайка е толкова разнообразен, колкото и релефа на острова.

От нежните вълни в Half Moon Beach до рая за сърфисти в Boston Bay Beach, има множество начини да се насладите на пясъка и да сърфирате на този карибски остров.

Ето най-добрите плажове в Ямайка.

Плаж Half Moon

Около 12 километра северно от Негрил, Half Moon Beach е красив участък от пясък, обичан от местните жители и семейства, със спокойна, плитка вода. През уикендите понякога има музика на живо, а Calico Jack's, ресторантът на близкия остров (двупосочно пътуване с лодка за 5 долара) сервира вкусни морски дарове. Плажът е част от морския парк Негрил; има сравнително здрави рифове точно в морето и няма моторизирани плавателни съдове. Слънчевите бани без горнище са разрешени.

Плаж Седем мили

Плажът Seven Mile в Негрил първоначално беше рекламиран от туристически плакати като „седем мили от нищо друго, освен от вас и морето“. Вярно, слънчевите бани са страхотни и има възможност за сърф, но плажът се е променил много в последните години.

Днес той е облицован с ресторанти, барове и нощни заведения и всеки възможен воден спорт се предлага. Все още е красиво да се гледа, но ако търсите уединение, потърсете другаде.

Заслужава да се отбележи, че плажът Seven Mile всъщност е дълъг само 6 мили.

Френската пещера

Това красиво малко заливче на изток от Порт Антонио може да се похвали с малък, но перфектен плаж с бял пясък, където водата се захранва от сладководна река, която се излива директно в океана. Районът е собственост на курорта Frenchman's Cove. Има снек-бар, предлагащ пилешко и рибено пиле, душове на открито, бани, охраняем паркинг и възможност за обиколка с лодка до Синята лагуна.

Плаж Очо Риос Бей

Основният плаж на Очо Риос, силно популярен сред туристите, е дългият ограден полумесец, известен по различен начин като Плажът на костенурките и заливът Очо Риос, простиращ се на изток от кондоминиумите на Turtle Towers до Ренесансовия курорт Ямайка Гранде. Има съблекални и палми за сянка. Това е приятна сцена, но може да бъде малко засенчена от круизни кораби, когато са в пристанището.

Плаж Mahogany 

Малкият и очарователен плаж в Очо Риос е особено популярен сред местните жители; оживява през уикендите със силна музика, мирише на вкусно готвено и има импровизирани футболни мачове. Има много места за паркинг плюс душове и малък магазин за продажба на плажни стоки. Плажът е на около километър източно от центъра на града - най-бързо е да скочите с такси, за да стигнете до тук.

Джеймс Бонд Бийч

Тази атрактивна ивица бял пясък в Оракабеса е доста тиха през седмицата, но оживява през уикендите. Ако искате да се насладите на нещо повече от плажа, наемете джетове или направете разходка с корабче по крайбрежието. Малък бар и ресторант предлагат освежителни напитки. Плажът също така е домакин на мащабни музикални събития - проверете листовките в Очо Риос за това, което предстои.

Плаж Докторската пещера

Може да звучи като скалиста дупка, обитавана от покрити с лаборатория троглодити, но плажът Докторска пещера всъщност е най-известният плаж на Монтего Бей. Основан като клуб за плуване през 1906 г., плажът получава името си, когато английският хиропрактор сър Хърбърт Баркър твърди, че водите имат лечебни свойства. Оттогава е популярно място.

Самият плаж е красива дъга от сладки пясъчни фронтове, тъмносин скъпоценен камък, обсипан с плаващи платформи за гмуркане и пълен с туристи, въздишащи щастливо. Ъъъ, много туристи - и немалко ямайци също.

На разположение има много съоръжения, включително ресторант, грил бар, интернет кафе и водни спортове, както и много неща за наемане (плажни столове, кърпи, екипировка за гмуркане с шнорхел).