Топ 5 острова, които да разгледате из Великобритания тази есен

  • Топ 5 острова, които да разгледате из Великобритания тази есен
    Топ 5 острова, които да разгледате из Великобритания тази есен

По-тиха от натоварените летни месеци и изпълнена с великолепни цветове, есента е отлично време за опознаване на някои от най-красивите и отдалечени острови във Великобритания.

Есента е един от най-красивите сезони. Това е рай за фотографите. Процесът на природата, който се придвижва към завършването на годишния си цикъл, предоставя набор от живи цветове, мъгливи утрини и мека слънчева светлина, която насища есенните цветове със златист блясък, който завладява въображението.

За пейзажния фотограф това е пиршество на драмата, което никой друг сезон не предлага. Красотата на есента е засвидетелствана не само в континенталната част на Великобритания, но се вижда и в многото острови, които я заобикалят. Това е най-доброто време да посетите островите и да се насладите на разнообразието от цветове и невероятни пейзажи, които есенната светлина показва.

1. Линдисфарн

Топ 5 острова, които да разгледате из Великобритания тази есенСнимка: wikimedia

Ако обичате приключенска разходка по красива и често дива и ветровита брегова линия, тогава Линдисфарн е идеалното есенно място. Той се намира скрит под хълмовете Чевиот, по крайбрежието на Нортъмбърленд на североизточното крайбрежие на Англия. Достъпен е само по път, когато има отлив.

Топ 5 острова, които да разгледате из Великобритания тази есенСнимка: wikimedia

Островът е заобиколен от тюлени, които лесно могат да бъдат забелязани от един от плажовете и чиито песни могат да се чуят, когато изгрява слънцето над шевиотите.

Есента е прекрасно време за посещение на острова, като обиколка около него е еднодневна разходка, която ще ви отведе покрай замък на полуострова на пристанището, през природен резерват, който гледа към Северно море, през бели пясъчни плажове и по протежение на пътека с гледки към Чевиотите. Това е една от най-красивите разходки във Великобритания. 

2. Остров Луис

Топ 5 острова, които да разгледате из Великобритания тази есенСнимка: wikimedia

За някой, който обича драматичен пейзаж, това е времето от годината да посети Външните Хебриди. Грапавият пейзаж около остров Луис и Харис е този, който ще завладее въображението ви и ще ви остави да ви се иска да имате повече време да разгледате тези красиви острови.

Един от акцентите при всяко посещение ще бъде посещението на Callanish Stones на остров Луис при изгрев слънце. Гледките от тук са просто невероятни, с постоянно променящото се небе над планините на хоризонта.

Има и чудесна разходка на север от фара на Луис. Това е официално най-ветровитото място в Европа, така че ще ви трябва добра екипировка на открито, но гледките към Северния Атлантически океан са прекрасни, особено при залез слънце. 

3. Остров Лунди

Топ 5 острова, които да разгледате из Великобритания тази есенСнимка: pixabay

Лунди е вълшебно място, разположено на 12 мили от брега на Девън. Той е популярен сред наблюдателите на птици през пролетта и лятото, когато пуфините мигрират тук, но през есента има спокойствие, което ще ви позволи да се разхождате и да се наслаждавате на гледките и красивите залези, които островът предлага.

Островът е дълъг само три мили, но без постоянни жители той има усещане за простор, което е уникално.

Има прекрасни разходки по крайбрежието близо до The Battery, което е чудесно място да гледате и залеза. Тази разходка ще ви отведе покрай стария фар, от който се откриват прекрасни гледки от върха.

4. Остров Тире

Топ 5 острова, които да разгледате из Великобритания тази есенСнимка: wikimedia

Този малък остров е истински скъпоценен камък, с някои от най-добрите плажове, които ще видите във Великобритания, с бели пясъци и тюркоазени морета, което го прави идеален за есенни разходки. Островът, дълъг 12 мили и широк три мили, е най-отдалеченият на запад вътрешен Хебрид и има население от едва 650 души.

Това е популярен остров през летните месеци, но през есента туристическият брой намалява драстично. Всяко посещение по това време на годината ще ви позволи да почувствате, че имате острова за себе си.

Тире е фантастично място за разходка или наемане на колело за разглеждане. Ще ви хареса да се разхождате в близост до красивото пристанище в Скариниш, което предлага великолепна гледка към остров Мъл и Йона, особено при изгрев слънце, когато над тях грее слънчева светлина.

Тире гледа към Атлантическия океан и можете да наблюдавате делфини и морски свине от белия пясъчен плаж близо до Балевулин.

5. Остров Скай

Топ 5 острова, които да разгледате из Великобритания тази есенСнимка: wikimedia

През пролетта и лятото остров Скай е изключително оживен остров с туристи, които се стичат към многото емблематични забележителности. Въпреки това, тъй като сезонът преминава към есента, тълпите започват да отпадат, което прави това идеалното време да се насладите на всичко, което Скай може да предложи.

Има усещане за величие в околната среда на Скай, което може да бъде засвидетелствано, докато карате покрай Стария мост Слигачан. Заслужава си да се разходите в тази област, тъй като тя ви дава прекрасна гледка към планината Черни Куилин.