Топ дестинации за жените, които искат да пътуват сами

  • Топ дестинации за жените, които искат да пътуват сами
    Топ дестинации за жените, които искат да пътуват сами

Броят на жените, които предприемат солови пътешествия, се увеличава с всяка изминала година. През 2017 г. фразата  "самостоятелно женско пътуване" е достигнала  100 милиона търсения в Гугъл.

Едни от най-важните фактори, за които жените следят, при избора на дестинация са: културата, правата на нежния пол, природата и приключенията. Те са водещи при организирането на соло пътешествие. Последните проучвания сочат, че една от най-бързо набиращите популярност дестинация за жени е Куба

 

Следвайки факторите, които изброите по-горе, има 3 държави, които напълно покриват изискванията на дамите, които пътуват сами.

Вижте кои са те.

Япония

Тази красива страна е много предпочитана от жените, тъй като нивата на престъпност са изключително ниски. За щастие на всички соло пътуващи дами, Япония предлага безброй възможности за културен и исторически туризъм. Тя впечатлява с комбинацията от динамични мегаполиси като Токио, редица национални паркове и мистични храмове. Тук дамите могат да получат висококачествено обслужване, комфорт, но и много екзотични приключения. 

Топ дестинации за жените, които искат да пътуват сами

Франция

Франция се класира втора в своеобразната класация поради високата си оценка за правата на жените. Това е чудесна новина за соло пътуващите, защото освен всичко страната е топ дестинация за любителите на хубавата храна и качествено вино. Древни замъци, пищни градини, огромни музеи, интересен нощен живот - във Франция има всичко. Жените пътуващи сами ще попаднат в една смесица от култура и забавления, която ще направи приключението наистина незабравимо. 

Топ дестинации за жените, които искат да пътуват сами

Испания

Един от най-силните козове на Испания е компилацията от приключения, които може да предложи. По-авантюристично настроените дами със сигурност ще се влюбят в топлата и гостоприемна страна. Тук те могат да опитат нещо различно - екстремно преживяване, да посетят някой шантав музей, като този на Салвадор Дали и да помързелуват като местните. Да не забравяме и уникално вкусната кухня, на която не може да се устои. 

Топ дестинации за жените, които искат да пътуват сами

Бъдете смели! Следващото пътешествие ви очаква!

***