Този остров е дом на някои от най-красивите плажове на Гърция

  • Този остров е дом на някои от най-красивите плажове на Гърция
    Този остров е дом на някои от най-красивите плажове на Гърция

От мястото, където стояхме на дока в Саранда, Албания, Корфу изглеждаше достатъчно близо, за да го докоснем, или най-малкото, достатъчно близо, за да доплуваме. Изглеждаше като рай с вълнисти зелени хълмове, лазурни води и сгради от стария свят, осеяли крайбрежието. Докато наближавахме острова по време на нашето 30-минутно пътуване с лодка, бързо открихме, че това не е мираж; гръцкият остров наистина е толкова красив отблизо, колкото и от разстояние.

Корфу е уникална дестинация поради зашеметяващата си природна красота, богата история и жизнена култура. Островът може да се похвали с кристално чисти води, тучна зеленина и живописни плажове. Неговата комбинация от венециански, френски и британски влияния е очевидна в архитектурата и кухнята, предлагайки на посетителите разнообразно културно изживяване.

Островът не прилича на други известни гръцки острови. Тук ще забележите много по-малко варосани сгради, но все пак ще намерите приветливо гръцко гостоприемство.

Хората на Корфу са земни и спокойни – през повечето дни можете да намерите местни жители в селото, които се наслаждават на кафе навън, събират се в таверни или се срещат за служби в древни параклиси. Местните цитрусови плодове и сирене са основни хранителни продукти на този остров. Корфу е известен със зехтина, с около пет милиона зехтинови дървета, растящи по целия остров. Много от фермите и мелниците приветстват посетителите, за да открият местната Lianolia Kerkyra маслиново дърво, което е специално.

Готови ли сте да видите и опитате всичко, което Корфу може да предложи? Продължавайте да четете, за да начертаете вашето перфектно бягство на гръцки остров.

Най-добрите неща за правене
 
Разгледайте Стария град.

Отделете поне половин ден, за да разгледате забележителностите около Стария град, дестинация, включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Калдъръмените улици ще ви въртят през и около историческите сгради, които са пълни с магазини за дрънкулки, кафенета и таверни, които са идеални за бързо хапване. Не пропускайте Старата крепост (честно казано, тя е огромна, така че е доста трудно да се пропусне) и се разходете покрай зашеметяващата църква Св. Спиридон, преди да се потопите в място като Laini Handmade Ceramics, за да вземете местен сувенир. 

Разходете се по пътеката на Корфу.

Прекарайте малко време сред природата с разходка по пътеката на Корфу — или поне част от нея. Като цяло пътеката предлага повече от 160 км за преминаване, докато се вие ​​през различни пейзажи от брега през буйни гори. 

Прекарайте деня на плажа.

Корфу е дом на някои от най-красивите плажове в Гърция. Посетете пясъчни участъци като нос Драстис, за да видите драматичните скали на острова, които изчезват в тюркоазените води; отидете до плажа Rovinia заради уединения си чар и бели камъчести брегове; и спрете в Порто Тимони за наистина спираща дъха гледка. Не забравяйте да вземете чифт очила: ще искате да видите целия живот, който дебне точно под повърхността. Но това не са единствените плажове, които ще направят вашето пътуване пълно. Голяма част от бреговата линия е недокосната, така че има дълги пясъчни плажове със скрити пещери и тайни места за гмуркане с шнорхел. Някои плажове, като Chalikouna, са защитени като природни резервати и са дом на невероятни диви животни като фламинго, корморани и костенурки.

Най-добрите ресторанти
 
Коконела
 
Започнете деня си в Coconela, специализирано кафене в центъра на Стария град. Магазинът сервира всякакъв вид кофеинови напитки, които бихте желали, заедно с ротационно меню от печива, които се наслаждават най-добре навън във вътрешния двор. 
 
Венецианският кладенец

Ако попитате някой, който е бил на Корфу, къде да ядете, Венецианският кладенец вероятно е отговорът. Луксозният ресторант е любима дестинация за романтична атмосфера и фантастична храна. Вземете менюто за дегустация, за да опитате възможно най-много гръцки деликатеси и добавете съчетанието с вино, докато го правите. 

Климатария

Хапнете по-спокойно в Klimataria, семейна таверна, която се фокусира върху лесни ястия, приготвени с пресни местни продукти. Това е място за риба, така че очаквайте изобилие от ястия като псари бианко (риба в лимонов сос), октопод и псари бурдето (риба в червен сос). 

Залив Алонаки

Вземете храна с изглед към залива Алонаки. Това е идеална дестинация за обяд благодарение на красивата си природа и менюто, което е пълно с пресни морски дарове и традиционна гръцка храна, включително някои пържени тиквички, за които ще мечтаете дълго след като сте си тръгнали. 

Места за посещение
 
Град Корфу

Столицата на острова, град Корфу, е перфектна комбинация от история и култура. Посетете неговите бутици за дрехи като Muses Corfu за нещо местно производство, направете обиколка из крепостта и се отбийте в Coconela за перфектния ден. 

Касиопи

Разположено на североизточното крайбрежие на острова, Касиопи е приятно малко рибарско селище, което е дом на пристанище като картина. Тук посетителите могат да се насладят на гледките, да ядат прясна риба и да посетят замъка Касиопи за малко повече гръцка история. 

Агиос Гордиос

Разгледайте друг малък плажен град с посещение на Агиос Гордиос по западния бряг на острова. Това е странна общност само с няколко магазина и ресторанта, разположени по улицата, която води до плажа, но наистина има всичко, от което се нуждаете, защото тук плажът е основната атракция. Елате да прекарате цял ден на брега.

Най-доброто време за посещение

Най-доброто време за посещение на Корфу е от май до октомври, когато времето е най-доброто и слънчевите дни не липсват. Въпреки това най-доброто време за посещение на Корфу е от късна пролет до ранна есен (от май до септември). През тези месеци времето е топло и слънчево, идеално за дейности на плажа и разглеждане на атракциите на открито на острова. Юли и август са пиковите туристически месеци, така че посещението през май, юни или септември може да предложи по-спокойно изживяване с по-малко тълпи.