В Чили храната е традиция, която сближава семейството, а обядът е най-важното ядене за деня.
Много често тогава всички членове се събират, за да приготвят заедно храната. Обядът много често завършва с почивка, която обичайно продължава до около 15:00 часа. Традиционната чилийска вечеря пък включва лека храна като дип с хляб и специални сосове.
По време на празненството в чест Деня на независимостта в Чили, на 18 септември, се консумира богато разнообразие от вкусни ястия. По традиция се организират пaриядас или барбекю събирания в цялата страна, като всички пият чилийско вино и писко - традиционно бренди от грозде.
Чилийските рецепти включват комбинация от различни подправки и интересни съставки. Връзката с Тихия океан също така внася много морски дарове, раци и водорасли. Чили е един от най-големите производители на вино в света, затова много от традиционните рецепти включват като съставка и домашно чилийско вино.
Типичните чилийски ястия са семпли и засищащи и включват комбинация от месо, морски дарове и зеленчуци.
Емпанада е едно типично местно изкушение, което включва пържено говеждо, лук, маслини. Друго много характерно за Чили ястие е казуела – задушено пиле с картофи и чушки. Типична чилийска салата например се състои от нарязани домати с пресен лук.
Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!